Костя е известен български политик. Толкова известен, че няма нужда да се назовава нито цялото му име, нито партията му. Има и хигиенни съображения за подобно премълчаване. Пък и рускозвучащото Костя много му отива.

Костя твърди, че той, неговата партия и неговите избиратели са единствените "истински българи". А всички останали, които не харесват Костя, неговата партия и неговите избиратели, са "национални предатели", които работят за чужди посолства. Според Костя, разбира се, всички посолства са чужди, освен руското.

Ако да си "истински българин" означава да атакуваш представителството на Европейската комисия, но да браниш МОЧА - представителството на Кремъл - то по-добре да си "национален предател".

Ако да си "истински българин" означава да стискаш палци Путин да влезе бързо в Киев, след което да го чакаш с хляб и сол в София  - по-добре да си "национален предател".

Ако да си "истински българин" означава да тъгуваш по руското робство отпреди 1989 г., вместо да се наслаждаваш и възползваш от европейската свобода, която имаме в момента - по-добре да си "национален предател".

Ако да си "истински българин" означава да не искаш България да бъде в еврозоната - там, където са всички европейски народи - то по-добре да си "национален предател". Апропо - "национален предател" в такъв случай е и Васил Левски, който е искал да сме равни със същите тези народи.

Ако да си "истински българин" означава да смяташ, че демокрацията е измислена от американското посолство, за да държи в подчинение България, то по-добре да си "национален предател".

Ако да си "истински българин" означава да не те интересува, че въглищните ни централи замърсяват въздуха в хубавата ни Родина и дори напротив - всячески да се стараеш това замърсяване да продължи, то по-добре да си "национален предател".

Ако да си "истински българин" означава да отричаш развитието на цивилизацията - било по отношение на ваксините, било по други теми - то по-добре да си "национален предател".

Ако да си "истински българин" означава да си невъзпитан, груб, арогантен, нагъл, да подвикваш в пленарната зала, да налиташ на бой на парламентарната трибуна, да прекъсваш опонентите си в ефир, да гониш журналисти от пресконференции - определено е по-добре да си "национален предател".

Въобще ако Костя и неговата сволочь са "истинските българи", най добре "националните предатели" да се отказват още сега от българското си гражданство и да се изнасят от България. Докато още могат.

Защото ако "истинските българи" дойдат на власт, вече няма да имат тази възможност. "Националните предатели" ще бъдат въдворени на мига в някой лагер и подложени на нова версия на народен съд.

Вече се е случвало. Преди 1989 г., най-хубавия период от българската история  - според Костя, най-истинския от "истинските българи".