Станалият снощи за 12-и пореден път шампион "Лудогорец" разпространи декларация, в която благодари на феновете си, като не пропуска и ЦСКА-София, с който този път води битка до последно.

"Срещу нас имаше достоен опонент в лицето на Саша Илич и момчетата му. Конкуренцията с тях ни даде възможност да видим грешките си, които бързо трябва да поправим", пише в позицията, публикувано на официалния сайт на "орлите".

Нататък обаче в Разград все пак отговарят на някои атаки, дошли от другия лагер в последните дни, а и през целия сезон.

"Мнозина от вас очакват да отговорим на цялото цунами от декларации, опорки, клевети, откровени лъжи, среднощни постове в Инстаграм и т.н. и т.н. През годините се убедихме, че е напълно безсмислено. Хвърлянето на кал по опонентите се е превърнало в национален спорт и ние ще се опитаме доколкото можем да пазим хигиена", се казва в текста.

Под "среднощни постове в Инстаграм" сега се визира колаж с "идеалната единадесеторка" на "Лудогорец" за сезона, публикуван в профил, за който се смята, че е на собственика на ЦСКА-София Гриша Ганчев.

Там личат Борислав Михайлов, други футболни шефове от БФС и Лигата, председателят на съдийската комисия Виктор Кашай, елитни наши рефери, спортният директор на "лудогорци" Георги Караманджуков с черно куфарче...

Декларацията завършва така:

"Иначе статистиката е ясна и категорична: Отбори като Локомотив София, Пирин, Левски, ЦСКА 1948 ни взеха повече точки, отколкото прекият ни опонент ЦСКА. Цифрите са категорични."

Прецедент - няма да има награждаване в края на сезона. То ще е чак след месец

Завършващият сезон 2022/2023 в родния футбол явно ще роди прецедент. "Лудогорец" съобщава официално, че награждаване с шампионската купа и златните медали няма да има скоро, тъй като футболистите били вече в кратка почивка. 

Поради което церемонията е отложена за началото на юли - малко преди началото на следващия сезон.

"ПФК Лудогорец уведомява своите фенове, че награждаването за спечелената 12-а титла ще се проведе в началото на месец юли, тъй като в момента футболистите са в кратка ваканция, а след това предстои подготвителен лагер. Клубът допълнително ще обяви детайли за церемонията по награждаването, която ще се проведе на стадион "Хювефарма Арена".

От уважение към развоя на първенството в неговия край Лудогорец не беше планирал тържества за спечелването на титлата. Организацията за тяхното провеждане вече е в ход и скоро клубът ще обяви подробности", гласи краткото съобщение, което още веднъж показва, че "Лудогорец" наистина прави каквото си поиска.