Поредното прехвърчане на искри имаше в петък между представители на предишните партньори в управлението ИТН и ПП-ДБ, докато в зала се гледаше удължаването на бюджета на първо четене. Като инициативата дойде от най-малката парламентарна сила. Най-големият проблем за Тошко Йорданов се оказа къде точно е седнал министърът на финансите Асен Василев в отредените за Министерския съвет места. Василев бил заел позицията, която се пада на вицепремиер, а вече не бил такъв, възмути се Йорданов.

"Хубаво е изпълнителната власт да си знае мястото", продължи още.

Той занима с този "съществен" казус залата няколко пъти, като настояваше председателят на НС Росен Желязков да накара министъра да се премести. Накрая Желязков позагуби търпение: 

"Няма определени места, а пък аз не съм хостеса."

Тази реплика също получи определени реакции на смях и ръкопляскания от частта на ПП-ДБ, вероятно и заради и контекста, в който най-известната бивша хостеса се намира точно в парламентарната група на партията на Желязков. Славена Точева е последователна шампионка по преференции на парламентарни избори за ГЕРБ, като извънпарламентарната популярност на мълчаливата в зала депутатка предизвика и проверки на МВР за начина на получаване на този вот.

Йорданов даде и съвети, критики към Асен Василев - по финансовата част. 

"Г-н Йорданов, аз не ви давам идеи как да пишете песни, ще ви помоля вие да не ми давате идеи как да пиша бюджет", не му остана длъжен министърът.

"Не ми давате идеи, но давате поводи за песни", реши да отговори Йорданов.

Двамата имат изострени отношения от години. Василев даже заведе дело срещу Йорданов. През лятото на 2021 г. политикът от ИТН обяви от парламентарната трибуна, че в миналото сегашният финансов министър е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това. Василев почувства "сериозни неимуществени вреди" върху себе си и тръгна да си търси правата в съда.