Подводни шумове са засечени от зоната за издирване на изчезналия батискаф "Титан" в близост до мястото на потъването на "Титаник", съобщиха ДПА и Франс прес. Запасът от кислород на хората на борда постоянно застрашително намалява. 

Канадски спасителен екип е засякъл "звуци от почукване" в района, в който се предполага, че се намира изчезналият плавателен съд. В продължение на часове на всеки 30 минути са регистрирани подобни звукови сигнали. По-малко от 30 часа остават преди кислородът в подводния апарат да бъде изчерпан.

В издирвателната операция по вода и въздух участват екипи на американската брегова охрана, канадския флот и други.

Връзката с хидростатичния подводен апарат беше изгубена в неделя, докато той се намираше на около 700 км южно от Сейнт Джонс на канадския остров Нюфаундленд, по време на плаване до мястото на корабокрушението на най-известния презокеански лайнер. Час и 45 минути след насочването си към океанското дъно, където е трябвало да достигне до останките от потъналия "Титаник", батисклафът загуби връзка.

На борда на "Титан" се намират петима души, включително британският милиардер и авантюрист Хеймиш Хардинг. Освен него там са пакистанецът Шахзада Дауд, синът му Сюлейман, както и  Стоктън Ръш, главен изпълнителен директор и основател на компанията "Оушън гейт", която организира експедицията. Те са придружавани от френския подводничар Пол-Анри Наржоле.