Петимата пътници на батискафа "Титан", който се издирва от неделя насам в Атлантическия океан, в близост до останките на "Титаник", са загинали. Това се казва в изявление на компанията "ОушънГейт", цитирано от световните агенции.

"За съжаление сега смятаме, че нашият директор Стоктън Ръш, Шахзада Дауд и неговият син Сулеман, Хеймиш Хардинг и Пол-Анри Наржоле са загинали. Тези мъже бяха истински изследователи, които споделяха приключенски дух и дълбока страст към изследването и опазването на световния океан. Сърцата ни са с тези пет души и с всеки член на техните семейства в този трагичен момент."

Бреговата охрана на САЩ заяви, че намерени по-рано отломки от подводния апарат показват, че плавателният съд е претърпял "катастрофална имплозия". По-рано бреговата охрана заяви в Туитър, че робот е забелязал в зоната за издирване в близост до останките на Титаник множество плаващи по водата отломки.

В сряда беше съобщено, че канадски самолет е засякъл шумове под водата, което вдъхна надежди и насочи изпратената към мястото многонационална армада от спасители. Източникът на шумовете обаче все още не е установен, отбелязва АФП.