Партията "Възраждане" и нейният лидер Костадин Костадинов бяха в епицентъпа на събитията и на 27 юни, който започна спокойно, но и днес можем да кажем, че денят не си личеше по заранта.

Министерският съвет се опълчи на лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов с официален брифинг, а депутатът не остана длъжен.

По-късно стана ясно, че Софийска градска прокуратура е възложила проверка на ДАНС и ГДБОП за престъпление по чл. 162 от НК срещу депутат, като се предполага, че той е Костадинов.

Като стана въпрос за прокуратурата, министърът на правосъдието Атанас Славов ще предложи спиране на процедурата за избор на нов главен прокурор. Защо, вижте в линка.

А привечер (НЕ)коалиционните партньори от ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" се разбраха за (НЕ)коалиционни лидерски срещи всеки вторник. Има ли и друго от днешната помирителна среща?

На международната сцена тема №1 отново беше Евгений Пригожин и частната му армия, а след като снощи произнесе първата си реч след събитията, руският президент Владимир Путин говори отново и днес.