Икономическият съветник на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова и председателят на БСП - София Иван Таков получиха по 4 номинации за кандидати за кмет на София от първите 4 конференции на районните организации на социалистите в столицата.

Това съобщават от БСП-София, като от централата на "Позитано" 20 уточняват, че не са били информирани за съобщението.

Процесът по издигане на кандидати за кметове започна в събота, когато се проведоха три от конференциите - на районните организации в град Нови Искър, в "Надежда" и в "Красна поляна", а в неделя беше в "Люлин".

"На три от конференциите бяха издигнати и кандидати за районни кметове - Стоян Цветков на "Надежда", Георги Миланов - на "Красна поляна" и Тони Попов - на "Люлин". Кандидатът за кмет на Нови Искър ще бъде утвърден допълнително. - посочват социалистите в София.

"На проведените 4 районни конференции беше изразена подкрепа от делегатите за формиране на широка местна коалиция, с която БСП да се яви на изборите през есента", посочва столичните социалисти.

Досега от "Позитано" не са обявявали намерение да правят коалиции за местния вот в столицата.

Малко след обявяването на номинацията на Григорова, тя се озова в студиото на бТВ, за да коментира по план бюджета на държавата, разгледан днес на Тристранния съвет. Но неизменно бе попитана за решенията на столичните социалисти.

"Аз това не го знам" - заяви Григорова.

След което потвърди, че са водени разговори с нея (каквото каза преди днии и Георги Гьоков от БСП). Но не само от страна на Столетницата.

"С мен бяха провеждани разговори от различни партии - разговорите, форматите, които предлагат, поканите, които получавам, са съвсем различни. За момента мога да кажа само, че получачвам покани", посочи синдикалистката.

И в уносин с мнението на столичните социалисти за обща лява кандидатура, посочи:

"Десните среди намериха общ кандидат - логично е левите среди, независимо кои са те, да търсят общо лице. Дали те ще се обединят, дали лицето ще бъда аз, това е въпрос на детайлни разговори."

Тя не даде еднозначен отговор би ли се съгласила или не да се впусне в надпреварата тази есен.

Конференциите на всички 24 районни организации на БСП в София за номиниране на кандидати за всички видове кметове, трябва да се проведат до средата на август. А до 3 септември трябва да се състои Градската конференция, на която да бъдат утвърдени кандидатите за кметове, както и да бъде подредена листата с кандидати за общински съветници.