Какво е да имаш бивш главен прокурор, който на близо 60 години доброволства да се бие на фронта? Юрий Луценко, бивш обвинител №1 на Украйна, разказва за борбата си да остане на първа линия на войната в Бахмут.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски се прибра с петима командири от полка "Азов", които трябваше да останат до края на войната в Истанбул. Турция обаче ги пусна, с което разгневи Русия, които не са уведомени за освобождаването на пленниците.

Имената на хиляди сръбски тролове с над 14 000 профила в различни социални мрежи изтекоха в мрежата.Те са основно свързани с управляващата партия на Вучич, но част от профилите симпатизират и на Путинова Русия.

"Лукойл" осъди руски журналист за публикация, че руският енергиен гигант е изнасял гориво за Украйна през българския си клон в Бургас. А вече всички знаем, че България е помагала тайно на отбраняващата се държава с оръжие и горива - включително и от суров петрол на "Лукойл".

Добро или лошо решение за Украйна ще е ползването на клъстърни боеприпаси? Кои са най-изявените рашисти тази седмица? Може ли двама натовски генерали да са с напълно различни позиции за войната? Прочетете отговорите на тези въпроси в седмичната рубрика на Христо Римпопов в Клуб Z - ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА.