"Левски" отговори в пет точки на разбунтувалите се фенклубове на организирани привърженици - НКП и "Левски на левскарите". Толкова бяха и пунктовете, с които вчера въпросните формирования поискаха оставката на Наско Сираков и сегашната управа.

И обявиха "сезон на протеста" - докато мажоритарният собственик си тръгне от "Герена".

Отговорът на "синьото" ръководство - целта на Сираков е да стабилизира клуба и създаде условия за "нормално функциониране, развитие и успехи" (според организираните привърженици той не спасява "Левски", а го е превърнал в личен бизнес); клубът се управлява от избрано ръководство, а спонсорът (бел. ред. "Палмс бет") "единствено осигурява финансова подкрепа" (опълчилите се са на друго мнение); Станимир Стоилов си е тръгнал сам, не е прогонен, Ивайло Ивков пък имал различна визия (феновете винят Сираков, че лично ги е прокудил, най-вече треньора); обвиненията в непрозрачност били неоснователни, от Тръст "Синя България" не отговорили на покана за среща (отново - точно обратна е позицията на сектор Б); всяко получено дарение се използва според волята на неговия дарител.

Последното е по повод обвинението, че "Сираков и спонсорът се хранят с нашите и вашите дарения и парите, които харчим за "Левски".

Според управата на ст. "Георги Аспарухов" вчерашната позиция целяла да "дезинформира „синята“ общественост и да разедини привържениците на любимия ни клуб".

За финал Сираков и компания призовават левскарите да напълнят стадиона в събота, когато от 18:45 часа тимът приема ЦСКА 1948 в първия кръг на новото първенство.

Ето цялата позиция на "Левски" - без редакторска намеса:

"Ръководството на „ПФК Левски“ не приема, изявената позиция на Национален клуб на привържениците на „Левски“ (София), която цели да дезинформира „синята“ общественост и да разедини привържениците на любимия ни клуб.

1. Единствената цел на мажоритарния собственик на „ПФК Левски“ Наско Сираков е да стабилизира Клуба и да осигури условия за неговото нормално функциониране, развитие и успехи, които отговарят на името на Клуба.

2. Клубът се управлява от избраното си ръководство. Генералният спонсор единствено осигурява финансова подкрепа на Клуба с цел стабилизирането на „ПФК Левски“.

3. Станимир Стоилов напусна по собствено желание поста старши треньор на „ПФК Левски“. Ивайло Ивков се радели с Клуба поради изявени различия във визията за развитието на Клуба.

4. Обвиненията за непрозрачност са изцяло неоснователни. Представители на ръководството нееднократно са информирали „синята“ общественост за текущото състояние на Клуба. След изразената позиция на Тръст „Синя България“  от 20.06.2023 г., ръководството на Клуба покани на 27.06.2023 г. представителите на управителния съвет на миноритарния акционер на среща, която да се проведе на 30.06.2023 г. от 12:00 ч., на която да им се предостави пълна отчетност относно състоянието на Клуба, дарителската кампания, както и за резултатите от увеличението на капитала. Нито един представител на Тръст „Синя България“ не уважи поканата и не се яви на предложената среща. Този род поведение демонстрира желание за публични обвинения към Клуба, но не и намерения насочени към стабилизирането на „ПФК Левски“.

5. „ПФК Левски“ категорично заявява, че всяко едно получено целево дарение е използвано съгласно волята на привържениците, които са дарили.

Ръководството на ПФК Левски е готово да се срещне с всяка една група привърженици, заявили желание за това.

Очакваме всички привържеици на стадион „Георги Аспарухов“ в събота в 18:45 часа. Кодът е изцяло СИНЬО. Да подкрепим отбора в началото на новия сезон.

От Ръководството на „ПФК Левски“