Новата социална мрежа Threads на Meta има може би има най-добрия старт за приложение до момента - 100 милиона изтегляния в първата седмица, и 150 млн. потребители още седмица по-късно.

Но нови данни за Android сочат, че това може да е временно - няколко дни след старта платформата, наподобяваща Twitter, достигна 49 млн. активни потребители на ден, а седмица по-късно - на 14 юни - те са спаднали до 23,6 млн. потребители, съобщават от SimilarWeb.

Спада и употребата на приложенето в САЩ, сочат техните данни.

Трафикът към Twitter в първите дни също намаля - с 5% за първата седмица, но после се възстанови. 

Накратко, според анализаторите новият проект на Марк Зукърбърг е имал силен старт, но няма да надмине Twitter за няколко месеца, както изглеждаше в началото. Създателят на Facebook има успех с подхода - Threads е свързан към Instagram, вече съществуваща и популярна платформа, което улеснява новите потребители много.

Сега обаче са налице множество атаки с ботове срещу платформата, които също влияят на резултатите.

Част от публиката на Twitter е и бясна на Мъск, който търпи сериозни загуби от приходите за реклама - близо 50% за под година. Мнозина критикуват милиардера, че позволява дезиформация и език на омразата на платформата, след като уволни голяма част от модераторите. Но тази част от потребителите на оригиналната микроблогинг платформа не изглежда да е толкова голяма, колкото е шумна.