"Лека телесна повреда за нас е просто безумие. Искаме справедливо наказание.

Ще се борим за промяна, която трябва да направят законотворците на тази държава, които ние сме пратили там. Те са хората от които зависи."

Това заяви бащата на обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче - Красимир пред Нова тв.

По думите му разследването е "една нишка, на която са навързани твърде много организации". Имало и служители, които са си свършили добре работата. За пример той даде полицаите от Първо РУ. Но:

"Нишката се къса след налагането на първата мярка за неотклонение. Защото някой си е свършил работата, но някой не", посочи мъжът.

Семейството не е знаело, че дъщеря им е получила заплахи със закана за убийство от извършителя Георги Георгиев. Разбрали за това в последствие.

"Аз въпросният човек съм го виждал веднъж, два пъти, даже не го познавам. Бях против тези отношения на дъщеря си с него", посочи Красимир.

Имало е податки, че извършителят е ревнив, "но не в чак такава стешен, каквато може да доведе до такива последствия".

Бащата на пострадалото момиче посочи още, че дъщеря му е силна и вярва, че с времето ще успее да се справи с травмата. "Не иска да говори за това. И ние не искаме да я връщаме назад, гледаме да вървим напред", заяви Красимир.

Момичето не е в добро психично състояние. Има загуба на идентичността след безумното престъпление, коментира малко преди това и aдвокатът на семейството Димитър Киров.

„На този етап съм разговарял само с родителите на момичето. Тази седмица ще се видя и с нея. Говорихме доста, състоянието е ясно. Видяхме и психиатрична оценка. Това, което се случва с нея, никак не е обнадеждаващо. Вижда се, че момичето отказва да контактува със света, изживява постоянен страх и паника. Нейното емоционално състояние и сринато. Тя търси себе си след всичко това, което е направено с нея. Процесът на възстановяване, ако ще има пълно такова, ще продължи доста дълго време”, обясни адвокатът.

Дали е лека, или тежка телесната повреда, в крайна сметка, ще се реши в голяма степен от експертизата, поясни Димитър Киров.

„За съжаление, е доста забавена процедурата. Каква е причината, мога само да гадая. Нека да гледаме нещата общо. Освен телесна повреда, имаме и заплаха за убийство. Раните са близо до жизнено важни артерии, тоест имаме право да допуснем хипотезата, че става дума за опит за убийство” каза още адвокатът.

Той бе категоричен, че извършителят трябва да получи тежко наказание.