Бизнесменът и собственик на "Лев инс" Алексей Петров е застрелян. 

Такава информация е изтекла от службите, съобщиха около 13 ч. днес източници на Клуб Z. И допълниха, че към момента на атентата Петров не е бил охраняван от НСО.

По-късно от МВР дойде кратко съобщение - че убийството е станало към 12:20 ч., а намереният на място мъж вече е бил безжизнен:

Криминалисти изясняват факти и обстоятелства около престъпление, извършено днес в столицата. Сигналът за ранени мъж и жена в кв. „Драгалевци" е подаден около 12.20 часа.

Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. Тя е транспортирана в болнично заведение.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което се извършва оглед и ще се изясняват обстоятелствата около престъплението.

Според бТВ жената от атентата също е в мното тежко състояние. Първоначално дори бе съобщно, че е починала, но по-късно от "Пирогов" уточниха, че е в шокова зала.

Според Нова тв оръжието на престъплението е пушка. Източници от сектор "Сигурност" коментираха пред Клуб Z, че това е класически избор на наемници - ловното оръжие притежава голяма поразяваща мощ, а и при сачми няма проектил, който може да бъде следа към извършителя.

Убийстовото е станало, докато Петров и въпросната дама, по наша информация - жената, с която живее в момента на семейни начала - са се разхождали в местността Бай Кръстю над Драгалевци.

Нашата информация за усилени мерки за сигурност, които е предприел Петров напоследък, по-късно бе потвърдена и от главния секретар на МВР Петър Тодоров. Той заяви на брифинг, че в момента на фаталната стрелба с бизнесмена е имало трима охранители.

Живеещи в "Драгалевци" казаха пред Клуб Z, че неимоверно количество линейки и полицейски коли се носят откъм центъра на квартала - в посока "Бояна".

Днес в Съюза за стопанска инициатива, където Петров има основно влияние, не е имало никого. Но в последно време са го охранявали поне 4-5 човека, казаха нашите източници. Вчера Петров е бил цял ден в сградата.

По едно абсурдно съвпадение - вчера той е давал курбан, затова че е оцелял при атентат точно навръх Голяма Богородица - на 15 август 2002 г. 

„Проучваме маршрута му и провеждаме издирвателни действия и събиране на доказателства. Огледите продължават”, заяви още Петър Тодоров.

Сформиран е оперативен щаб, в който са включени различни структури на МВР. Все още не е потвърдена информацията за това с какво оръжие е извършено покушението, нито колко изстрела са били произведени. 

Директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов каза, че жертвата редовно е минавала по въпросния маршрут на територията на Природен парк "Витоша". Застреляна е в гориста местност, в близост до пътека. 

"Установяваме свидетели на стрелбата. Всички те ще бъдат разпитани", каза още Николов.

Бившата барета, "консултант" и - оказа се - съветник в някои правителства, е истински рекордьор по оцелявания. Последният атентат срещу него бе в комплекс "Водолей", където живее в полите на Витоша. Тогава стрелба с гранатомет повреди колата му, но Петров оцеля.

Преди това през 2002 г. той е стрелян пред басейна "Спартак", който ползва като неофициален офис още от времената на мутренските години.

Неофициално се говори и за друг атентат - с мина срещу него.