Заподозрян за убийството на Алексей Петров няма. Няма и потвърждение на информацията, че Петър Петров, известен и като Пепи Еврото, е починал в Дубай.

Това заяви в сряда на брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

„Текат оперативно-издирвателни мероприятия. Има множество установени факти и обстоятелства, които следва да бъдат щателно проверени“, добави Стоянов. По случая (убийството на Петров - бел. ред.) работел "голям екип от криминалисти, който е в тесен синхрон с наблюдаващия прокурор".

„Всички версии са възможни и ние работим по тях“, не спести почти никое от традиционните клиширани изрази министърът. 

Той специално уточни, че не се е познавал и не се е срещал с Алексей Петров. 

Петров беше застрелян на 16 август в столичния кв. „Драгалевци“. Инцидентът е станал в 12:20 часа. При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с него. Тя беше настанена в "Пирогов". Към момента животът ѝ е вън от опасност. 

Вътрешният министър беше попитан и за официална информация по повод публикации, че Пепи Еврото е починал в Обединението арабски емирства.

"На този етап информацията не се потвърждава", каза само той.

По-късно МВР прати и уточнение - че това, че бившият магистрат не е обявен на публичния портал на Интерпол, не означава, че не се издирва:

"Към момента Петьо Петров е издирван с Европейска заповед за арест, на базата на която е обявен за издирване в Шенгенската информационна система и по канала на Интерпол. Информацията за издирването е видима за полицейските служителите на държавите–членки на Шенген и Интерпол.

В общодостъпната страница на Международната организация на Интерпол заповедта не е публикувана."