Следственият комитет на Русия съобщи, че резултатите от направените експертизи са потвърдили самоличността на десетте души, загинали при самолетната катастрофа в сряда в Тверска област, както и че сред тях е и основателят на наемническата група "Вагнер" Евгений Пригожин, предадоха агенциите, цитирани от БТА.

"В рамките на разследването на самолетната катастрофа в Тверска област приключи провеждането на молекулярно-генетичните експертизи.

Въз основа на резултатите от тях е установена самоличността на всички десет загинали. Те отговарят на списъка, заявен за полета", се казва в изявлението на СК.

Преди това руската служба за контрол на гражданското въздухоплаване "Росавиация" съобщи, че в списъка с пътниците са името и фамилията на Евгений Пригожин. Както и на Дмитрий Уткин, човекът, който беше дясната ръка на Пригожин и който му помогна да създаде "Вагнер".

Частният самолет се разби точно два месеца след неуспешния метеж, организиран от Пригожин. Тогава наемниците от "Вагнер" установиха контрол над град Ростов на Дон и започнаха поход към Москва, приключил на около 200 км от руската столица.

Владимир Путин отправи разнопосочни послания, когато отдаваше почит към паметта на Пригожин в четвъртък. От една страна, той го описа като "талантлив бизнесмен", но от друга, като труден характер, "допуснал сериозни грешки в живота си".