Безрезервна подкрепа на Милена Славова се излива във фейсбук през последните дни.

"Съдят Милена Славова", се казва в постове, а колеги музиканти, приятели и фенове се изказват в полза на застрашената от "присъда" изпълнителка на „Ала-бала“.

Има дори петиция, която самата Милена споделя на фейсбук страницата си. И която буквално за два дни е събрала над 5000 подписа – докъм обяд на 11 септември.

Планира се протест-събиране пред сградата на ВАС на 13 септември (макар че то погрешно е насочено пред Съдебната палата, б.р.), както и събитие за мотористи.

На фона на всенародните брожения, интересен е фактът, че в централните медии случаят почти не се отбелязва.

За какво точно става въпрос - също не се разбира, въпреки изявленията на самата певица. Ясно е само, че на 13-и Милена има дело.

Да започнем оттам, че то е във Върховния администартивен съд и именно защото е адиминстративен, той никого не вкарва в затвора.

По жалба от Младежка ЛГБТ организация, наречена "Действие" и две физически лица, наричаната често Кралица на българската рокмузика стана клиент на Комисията за защита от дискриминация през 2021 г.

Тогава тя се изказва във фейсбук профила си остро срещу прайда, който се провежда в София:

“Сигурна съм, че НЕ ПОДКРЕПЯМ ГЕЙ ПАРАДИТЕ! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си.

За хомофобско бива нарочено и едно нейно гостуване в сутрешния блок "Здравей, България" от същата дата - 22 юни 2021 г. В него тя адресира към ЛГБТ изказвания от рода "ние ви гледаме, въпреки че не искаме", "натрапвате се", "вие сте арогантни" и пр.

Така КЗД образува през септември преди 2 години преписка срещу изпълнителката.

В опит да внесе яснота, Милена обяснява преди няколко дни случая така: „спечелихме първото дело. Второто го спечелиха те. На 13.09. е делото пред Върховния съд.“

Ето целият текст на Славова от последните дни във връзка с предстоящото гледане във ВАС (макар че въпросният пост вече не се открива на фейсбук профила й):

„Приятели, на 13 септ. от 09 ч. във Върховния съд в София в Съдебната палата (всъщност делото й не е в Съдебната палата, а на бул. „Ал. Стамболийски“, където се помещава ВАС, бел. ред на Клуб Z) ще се разглежда заведеното дело срещу мен от ЛГБТИ общността за ДИСКРИМИНАЦИЯ!

Заведоха го преди две години за това, че открито и публично изказах мнението си, че се обявявам против провеждането на Гей паради в София и затваряне на улиците в града. За това, че охраната на парада се плаща от нашите данъци, без никой да ни пита. Изказах мнението си на страницата ми във фейсбук и заваляха страшни обиди и хейтърство от „гей общността“.

Странното е, че тази гей общност не са онези гейове, с които се познаваме и поддържаме приятелски отношения с години. Това са някакви нови агресивни организации, които нарочно демонстрират сила и мощ и нарочно провокират и разединяват обществото. Имах заплахи за побой, дори за убийство по най-садистичен начин. Започнаха да пишат гнусни измислици и глупости за дъщеря ми /тогава беше на 13 г./ и т.н.

Блокираха ми фейсбука за дълго време, записаха аудио и видео с долнопробен текст върху песента ми ХАХА и я качиха в Youtube. Пародията на песента обиколи нета. Нова ТВ ме поканиха на дебат в предаване на живо, където обясних пред всички зрители, че не съм против гейовете, дори имам няколко такива приятели/лки, но те не са от тези, които са по парадите. Те са нормални, интелигентни хора с професии и никога не са били арогантни и агресивни! Винаги сме се разбирали, работили и комуникирали нормално! Кой каквото прави си го прави вкъщи, като затвори вратата на спалнята си! Но нещо се обърка с тези неща и започнаха да се израждат в друга насока.

Вече не може да изказваш публично и открито мнението си, и ако не ги подкрепяш и не приемеш джендър идеологията, веднага ставаш мразен враг No:1 !!! Нападат те, като хиени, групово, защото така се чувстват силни.

След намеса на адв. Мария Янева спечелихме първото дело. Второто го спечелиха те. На 13.09. е делото пред Върховния съд. Не знам какво ще стане, като гледам накъде върви държавата! Господ да ни е на помощ и да пази най-вече децата ни!!!

P.S. Забравих да напиша защо ги нарекох „извратеняци „, защото някой беше качил снимки от гей парад на някакъв, който си беше забил българското знаме в задника. Чашата преля… Като стана национален скандал за това, снимката изчезна безследно от Фейсбука“.

Какво всъщост се случва 

Най-просто казано, първото произнасяне на Комисията за защита от дискриминация всъщност е в полза на Милена Славова. Със свое решение от юни 2022 г. комисията казва, че Славова няма нарушение - нито е осъществила дискриминация по признак „сексуална ориентация", нито пък е осъществила тормоз, подбуждане към дискриминация и пр.

Комисията заключава, че изказването на рок певицата...

"... изразява неодобрението на ответната страна към посочената форма на изява и по никакъв начин не обективира омраза и агресия спрямо ЛГБТИ."

Оставя без уважение искането за глоба.

Затова споменатите гей активисти жалят точно този отказ на комисията да глоби Милена пред Административен съд-София град.

АССГ се произнася в полза на активистите - на 12 октомври 2022 г. отменя решението на КЗД и връща преписката за ново произнасяне. Първоинстанционният съд заключава, че тя е "осъществила дискриминация... под формата на тормоз по признак „сексуална ориентация”.

"Изказаното от нея мнение „Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци“, „Ние ви гледаме, въпреки че не искаме“, „Виждат ви много хора, които не искат да ви виждат. И деца.“, „Натрапвате се“, „Вие сте арогантни“ има за резултат накърняване на достойнството и създаване на враждебна, обидна или застрашителна среда за хората с различна сексуална ориентация", смята съдът.

Както казахме - връща преписката за ново разглеждане. Но категорично до момента въпросът с наличието или не на вина у Славова не е решен окончателно.

Просто сега певицата и КЗД вече са от "едната страна на барикадата" и атакуват пред ВАС акта, с който долната инстанция отменя оправдаването й и връща случая в Комисията за защита от дискриминация. Точно това предстои да се гледа на 13 септември.

Дори Славова не само че не я съдят, а тя се явява "касатор", а активистите, които опитват да й издействат глоба, в момента са "ответник" по делото пред ВАС.

Иначе фейсбук профилът на самата певица е с основно съдържаие: кемтрейлс, как ЕС и САЩ ни изнасят златото, как сме щели да пращаме войници да воюват в Украйна, как бензинът е прескочил 3 лв. и дори такива – че земята е плоска и че американците са си заснели в студио кацането на Луната.

Последният детайл е, че самата Милена е... лице и глас на подобна държавна комисия, само че на Националната комисия за борба с трафика на хора. Преди 10-ина години тя подкрепи акция против трафикиране на хора с цел трудова експлоатация, като записа аудиоспот.