ГЕРБ издига Иван Портних за кмет на Варна и Красимир Николов за Добрич. Имената обяви Бойко Борисов от Албена. 

Той обаче отказа да каже кого ще номинира партията за столичен кмет. 

Вчера обеща, че това ще станело след... ретроградния Меркурий. Който приключи също вчера. 

От Албена Борисов говори и за конфликта на правителството и зърнарите:

Премиерът и зърнопроизводителите трябва да спрат с тежките квалификации и закани, каза лидерът на ГЕРБ пред журналисти. Той каза още, че проблемите се решават на масата на преговорите и че грешката на премиера Николай Денков е в квалификациите, които е използвал.

„Академик Денков е млад премиер. На никой премиер протестите не са му приятното нещо, но с времето се научаваш, че само с диалог се решават проблеми - коментира председателят на ГЕРБ - 

Имаме слаб земеделски министър. До този момент не съм видял икономическия, защото правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари“, подчерта той.

Според Борисов държавата трябва да помогне на сектора с нови пазари, на които да бъде изнесено жито, царевица и слънчоглед. Той обаче припомни на недоволните зърнопроизводители, че от времето, когато той е бил начело на страната, този бранш е получил над 30 млрд. лева и не може да си позволяват да говорят, че ще съборят държавата.

Бойко Борисов благодари на Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Асен Василев и Делян Пеевски за това, че "с цялото законодателство, което подготвяме, приемаме, приехме, вчера Европейската комисия свали мониторинга за корупция за България и Румъния".

„Това отекна много добре в света, това е много добре за България, това е много добре за всички нас“, каза още Борисов.

Според него влизането ни в Шенген може да стане само с нулева толерантност по отношение на нелегалната миграция и призова министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да съсредоточи цялото си внимание по границите.