Както Клуб Z писа, Костадин Димитров - досегашният районен кмет на "Тракия" - ще е кандидатът за кмет на ГЕРБ в Пловдив. Това обяви на брифинг днес в града на тепетата лидерът на партията Бойко Борисов.

"На пръв поглед един тих и мълчалив човек, достоен, който много добре работи", описа той Димитров.

И изтъкна, че кандидатът се е доказал вече като успешен районен кмет в три мандата.

"През изминалите години мога да изброя по памет направеното от ГЕРБ - училища, университети, театър, стадиони, огромна пречиствателна станция. Това е достатъчно основание да кажем на пловдивчани защо в лицето на Костадин Димитров даваме заявка на тези избори да ни дадете вашето доверие. Имахме много предложения включително и от IT сектора, но се спряхме на него", отбеляза Борисов.

Според него в последните три години "за Пловдив няма нищо".

"Ако искате във вашия град да става същото, каквото става в държавата, направете го, това си е вашият град", каза още лидерът на ГЕРБ.

Димитров благодари на Борисов за доверието и подчерта - "следвам го от 17 години".

На брифинга бяха обявени и кандидатурите за районни кметове на ГЕРБ в града. Петима от тях са нови лица, трима - от младежката организация на партията, което Борисов определи като "смяна на поколенията". Те са:

Район "Централен" - Георги Стаменов

Район "Тракия" - Георги Гатев

Район "Западен" - Ангел Славов

Район "Южен" - Атанас Кунчев

Район "Северен" - Илиян Лалев

Район "Източен" - Емил Русинов

Избирам между шестима, обяви Борисов за София

Лидерът на ГЕРБ коментира и забавянето на кандидата за кмет на партията в столицата, като отбеляза, че в момента има труден избор между цели шестима "много добри кандидати".

"Като се прибера в София, ще преценя", добави Борисов.

И отбеляза, че "утре е последният ден", макар последната дата за регистрация на кандидат да е 26-ти, вдругиден. 

И оправда в своя типичен стил поредните ремонти на ремонти в столицата:

"От два месеца кандидатите на нашите коалиционни партньори са надолу, само хейт. Когато си построил в София хиляди километри, паркове, фонтани, все ще намериш някое накриво поставено паве."