Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение на 28-годишен "левент", който блъсна жена на зебра в района на бул. "Витоша" и избяга. Съдът е оставил за постоянно в ареста Д. А., става ясно от съобщение на държавното обвинение.

Поредната проявана брутално незачитане на законите е отпреди 3 дни:

"На 22.09.2023 г. около 18,05 часа на бул. „Витоша“ в гр. София, обвиняемият Д.А. шофирал лек автомобил, марка „Макларън“, когато нарушил правилата за движение по пътищата, като не пропуснал пресичаща по пешеходната пътека жена. Д.А. я ударил с колата си и й причинил средна телесна повреда, като след това избягал от местопроизшествието", пишат разследващите.

Жената е откарана с фрактури във ВМА.

Интересно е, че обвиняемият е осъждан и е бил с неотдавна изтекло наказание - отнемане на книжката.

Бил е в изпитателен срок. Предишното наказание, за което е осъждан е, че шофирал след употреба на кокаин своето... Мазерати.

Според Нова тв до спирането му се е стигнало едва след преследване с полицията в района на кв. "Бояна".

Репортер на сайта Mediamall.info описва, че малко преди инцидента младият мъж е спрял колата си пред популярно чейндж бюро на бул. “Скобелев”, като в същото време е блокирал изцяло движението.

Сайтът пуска снимки на Макларъна със забележителен номер.

Ето и прокурорското съобщение от днес:

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 28-годишен мъж, причинил телесна повреда на пешеходец.

На 22.09.2023 г. около 18,05 часа на бул. „Витоша“ в гр. София, обвиняемият Д.А. шофирал лек автомобил, марка „Макларън“, когато нарушил правилата за движение по пътищата, като не пропуснал пресичаща по пешеходната пътека жена. Д.А. я ударил с колата си и й причинил средна телесна повреда, като след това избягал от местопроизшествието.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 3, вр. ал.1, б. „б“, вр. чл.342, ал. 1 от НК. Обвиняемият е осъждан и е в изпитателен период. С постановление на наблюдаващ прокурор той е бил задържан за срок до 72 часа.

По искане на Софийска районна прокуратура състав на Софийски районен съд е наложил на Д.А. най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.