“Основният ни конкурент е апатията. Хората са загубили вяра в политическата класа, в това че трябва да гласуват и да искат промяна. Хората не вярват, че общината работи за тях. Виждаме го при срещите си със софиянци в кампанията.” Това заяви Васил Терзиев в предаването “Събуди се” по Нова телевизия. Той е подкрепен от местната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)”. Терзиев подчерта, че през кампанията иска да види истински сблъсък на идеи и решения, а не просто ”отрицание на всяка цена”.

“На 29 октомври играем за победа с целия отбор”, обяви кандидатът за кмет и допълни, че в следващите 4 години “ще покажем един различен модел на управление на града - прозрачно и отговорно”.

“Ако имаш добри идеи, ако са обосновани публично, разумните хора ще подкрепят най-доброто за развитието на София. Ще търсим диалог за изпълнението на нашата програма за развитието на града. Това означава да си говориш с всички. Но открито, не с договорки в някоя опушена стая”, добави Терзиев.

“Политическата реалност е такава, че в момента правителството работи по-добре от всеки служебен кабинет. Но на ниво София ние се борим срещу ГЕРБ, срещу техния модел на управление - корупция, непрозрачност, лошо управление. На национално ниво се налага друго, за да спрем да ходим от избори на избори. Дали съм разочарован? Мога да бъда разочарован единствено от собствените ми действия, от неща, които контролирам”, обясни Терзиев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!