Подкрепяме тези министри, но начинът им на комуникация е изключително грешен.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти в Пловдив продължаващите протести на енергетици и миньори в страната срещу приемането на териториалните планове за справедлив преход.

"Сега преговорите за приемането на плана се водеха от колегите и нас не ни канят на среща. Ако някой ги съветва така да комуникират с разгневена общност, не е правилно, защото това са български граждани и надали на тях им е приятно да препятстват други български граждани", каза Борисов относно блокираните пътища в сгтраната.

Той посочи, че така, както е помолил зърнарите да не влизат в София и да блокират града, същото казва и на протестиращите сега:

"Диалогът между недоволните и правителството трябваше да продължи не пред свършен факт", каза още Борисов.

Според лидера на ГЕРБ при добра комуникация някои от исканията на протестиращите могат да бъдат чути и изпълнени.

"Трябва да се успокои разговорът и арогантното поведение", каза още Борисов.

Според него не всички действия са грешни и допълни, че предложените 36 заплати за тези, които искат да напуснат, е добре.

"Аз се срещах с всички, трудно е, но накрая се намира някакво решение. Водим диалог, но се разминаваме относно целите и задачите. Съветът ми е, докато не се изясни всичко, да не ни провокират с внасяне на законите, защото като ги внесат ,ние няма да ги подкрепим".

Така Борисов отговори на въпрос каква е позицията му по отношение на подготвяните от управляващите промени в законите, касаещи службите за сигурност.

По думите на лидера на ГЕРБ с действията си в последно време директорите на службите с нищо на са му направили впечатление, че трябва незабавно да бъдат свалени.

"Тези директори на служби са назначавани по времето на управлението на президента Румен Радев, Кирил Петков, Асен Василев, когато бяха в едни правителства и са работили с тях години наред", посочи Борисов.

Той обяви, че е против депутат от една партия да става шеф на специална служба. Специалните служби са национални, защото не са политически обвързани, каза Борисов и допълни: "когато има служби, които не ме слушат мен, Кирил Петков и дори Радев, това е най-доброто антикорупционно действие и управляващите ще внимават". Лидерът на ГЕРБ посочи, че при всички случаи ще се говори след изборите и до тогава няма да се чува с партньорите си в правителството.

По отношение на данъчните промени, които се предлагат от министъра на финансите, Борисов бе категоричен, че няма да ги подкрепят. Законът няма да мине, няма кой да се съгласи на това и от другите партии, посочи той.