Абсолютно се доверявам на избора на общинското ръководство за съветници и кандидати за кметове. На много градове и населени места връщах и коригирах, сменях, за Сливен имам обеца на ухото и каквото ни пратят, това подписваме.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна обръщението си към съпартийците си в Сливен, който е част от националната му обиколка в областните градове. Той подчерта, че кандидатът за кмет на партията Стефан Радев е за пример.

"Той се оказа не само най-добрият кмет, а единственият кмет за 12 години, който върна пари в бюджета, защото му бяха останали."

Борисов попита, ако от ГЕРБ не бяха направили магистралите "Тракия" и "Марица", "изобщо как щеше да функционира тази държава?" И припомни какъв е бил трафикът преди това.

Лидерът на партията коментира и ситуацията с миньорите и енергитиците, като описа работата на кабинета като "дни наред арогантно поведение и самовлюбеност".

"И когато видяха от снощи зора, хайде всички заедно. Ако не бяхме ние днеска и ДПС - да се разправя с опозицията, нямаше да има споразумение", отбеляза Борисов. "Взеха си поуките, когато се разправяхме миналия петък в парламента, а те отидоха да откриват кампания. Затова изпратих тримата ни водещи - Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Десислава Атанасова - като шеф на парламентарната група, иначе нямаше да мога да дойда да ви видя."

Борисов цитира и премиера Николай Денков, който днес е казал, че ако не се подпише териториалният план, и не се приеме Планът за възстановяване и устойчивост, това ще наруши бюджета.

"Помните ли преди 3 години, когато ГЕРБ бе наричана с всякакви обидни думи, включитено и упражненията - че се крадат по 10 млрд. лева, после станаха 8, после 4 милиарда... огромна лъжа. Ако е било истина, три години по 10 милиарда... бюджетът щеше да е с 30 милиарда плюс. Сега те казват, че ако не вземем брюкселските пари, не можем да направим пенсиите. Искате ли да си направите в града и общините същия хаос, който направиха в държавата?", попита той.

Според лидера на ГЕРБ не се говори достатъчно за заместващите мощности, нужни, за да не станем от най-големия износител на ток вносител.

"Три години шикалкавиха служебни правителства, редовни правителства, за да се стигне досега да шикалкавим нещо, което можеше да се договори преди седмица с миньорите и енергитиците, и да се избегнат всички тези неща с блокади, обиди и прочие", добави бившият премиер.

И подчерта, че ГЕРБ вече е партия на средната класа, има все повече симпатизанти от ИТ сектора и други модерни сфери.

"ГЕРБ не мръдна, ГЕРБ се заздрави, и ГЕРБ се прочисти, затова е първа политическа сила, въпреки мракобесието", отбеляза той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ