Deep Purple са първият хедлайнер на Midalidare Rock in the Wine Valley 2024.

Това написаха организаторите на фестивала, който събира рок фенове край едноименната винарна край с. Могилово, Чирпанско. Една от най-влиятелните групи в историята на рока идва за четвъртото издание на фестивала

Предстоsщото събитие Midalidare, ще се проведе между 12 и 14 юли, като титаните на хардрока ще свирят на 14 юли, неделя.

"Няма достатъчно суперлативи, за да се оцени по достойнство приносът на Deep Purple към рок музиката. Продали повече от 100 милиона албума и пълнили световни арени в продължение на десетилетия, не е чудно, че авторитетната британска радиостанция Planet Rock обяви групата за "петата най-влиятелна група в историята", пишат днес от феста.

Всъщност от биорафия на Purple едва ли изобщо има нужда. Бандата явно обича и българската публика - вече доста пъти са идвали в София, Пловдив, Каварна.

Цени на билетите:

- Тридневен билет – 180 лв.

- Еднодневен билет за 14 юли, с хедлайнер Deep Purple – 120 лв.

Преди 4 дни бяха пуснати и тридневните билети "ранно пиле" - дефакто на сляпо, без да се знае нито един участник. Резултатът е следният:

"Ние сме без думи

За по-малко от 3 минути всички 1000 билета бяха разпродадени!", написаха организаторите.

Точно преди месец българската публика можа да се наслади на невероятния клавирист Дон Еъри. Той трайно застана на поста в Purple на легендарния Джон Лорд (след като преди това има дълга биография с Ози Озбърн и др.).

Още по-рано тази година пък ни зарадва Глен Хюз, който след като сложи на пауза сътрудничеството си с разкошните The Dead Daisies, обикаля света с част от репертоара на "Пърпъл" от своите времена. 

Що се отнася до "Мидалидаре", фестивалът близо до Чирпан всяка година набира нови и нови обороти. Тази година например гвоздеите бяха Scorpions, Europe, Helloween и Epica