Над 140 дка нови паркове – това е нашият ангажимент за следващите 4 години. Планираме да изградим седем нови парка – в кварталите "Младост", "Красно село", "Студентски", "Витоша ВЕЦ Симеоново, "Манастирски ливади - изток" и др. Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС Антон Хекимян на среща с граждани в Южния парк. По думите му Зелена София е негова лична кауза, за която той ще работи през следващия мандат в Столична община.

Облагородяваме още 8 съществуващи парка – Южен парк 2 и 3 част, „Хиподрума“, „Заимов“, „Здраве“, „Овча купел“, парк „Гео Милев“ и др. Ще засадим нови над 4000 дървета покрай улици, в градските градини и училищата, като следваме и препоръките на експерти от ЛТУ за озеленяването. Тези акценти от програмата на ГЕРБ/СДС за развитието на София изброи Хекимян.

Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС се ангажира още с изграждането на пешеходен мост над ул."Бяла черква", който да свързва Южния парк през градинката на НДК с пешеходната част на бул."Витоша".

На въпрос каква е визията на Хекимян за развитието на планина Витоша, той бе категоричен, че приоритет за него ще е това безценно богатство за България да е по-достъпно и отворено за софиянци и за туристите.  "Искаме да направим засилен транспорт и да намалим интервалите, за да може софиянци да стигат по-лесно дотам. Целта ни е да развиваме Витоша, но да не пречим на природата, което означава облагородяване, но и изискване към собственика на лифта да се изпълняват разпорежданията на главния архитект и Столична община и лифтовете да бъдат пуснати. Това категорично ще промени облика на града", каза той.

Антон Хекимян подчерта, че в Столичният общински съвет е необходимо мнозинство на ГЕРБ/СДС, за да се продължи с всички добри идеи, които са се реализирали в София, да не спират големите инфраструктурни проекти, както и работата за кварталите.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ