Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от Шумен „Продължаваме промяната“ да признае ролята на партията му за приетите законодателни промени и заплаши с нов вот на недоверие и избори, ако това не се случи.

"Ако ПП искат да се правят на интересни на наш гръб, предстои нов вот", каза Борисов.

И допълни:

"Ще ви строим пред нашата стая. Ако искате. Ако не искате, ще отидем на нови избори. Да бъдат малко по-внимателни в изказа. Ние сме честолюбиви, първа политическа сила сме".

Преди това той обясни, че в политиката е много важна аритметиката.

„Ако не сме ГЕРБ и ДПС, ПП не можеха да приемат 72 промени в законите. Как ще стане това с 30 депутати?", попита бившият премиер, визирайки работата в парламента от началото на това Народно събрание.

"Логично е да се каже ние заедно ги направихме тези промени. Но да кажеш ние ги направихме - това е нагло и не е вярно", каза още той.

След това иронизира партньорите си от (не) коалицията:

"Страшна борба с корупцията, но парите ги няма, проектите не се изпълняват.“

И обясни, че пак ще си задаваме въпросите: защо няма пари в резерва, защо има огромна миграция.

„Обективната истина е много важна – в момента имаме две ужасни войни в Украйна и Израел", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта още, че нищо не е получил даром: „Сам съм си направил партия, сам съм си направил екип. След това заедно с вас сме градили, градили, градили – хубаво, лошо“.

"Ние сме партия на народа, не сме се родили депутати. Никой не може да изтрие това, което ГЕРБ  е направила за страната", бе категоричен Борисов.

Той попита и защо откакто той не е бил във властта, тези, които са я упражнявали, не са поправили грешките на ГЕРБ.

"3 години след нас. Те са толкова неуверени и знаят, че нищо не са направили. [Корнелия] Нинова беше вицепремиер и министър, защо не оправи нещата. Защо за тези 3 години не поправиха нашите грешки? Една грешка да бяха поправили", каза Борисов.