Българският футбол удари ново дъно тази вечер - националите загубиха от Литва с 0:2 в евроквалификация в София. И са последни в групата само с две точки от шест мача. Литва има пет.

Андриян Краев получи втори жълт и червен картон в края на първото полувреме. Малко след това Пиюс Сервис откри след ъглов удар. В 55-ата Сервис удвои, а гол на гостите за 3:0 в 75-ата бе отменен заради засада след разглеждане на ВАР.

Така завръщането на селекцията на стадион "Васил Левски", на който тази вечер имаше не малко публика като за мач на националите - около 6-7 хиляди зрители, не донесе късмет. Точно обратното. Арената ехтеше с викове "оставка" и е трудно да се повярва, че Младен Кръстаич ще запази поста.

А България започна добре, най-малкото амбициозно, с желание да запише първа победа. 

Въпреки това Викинтас Сливка имаше първата голова възможност, изведен сам срещу вратаря Иван Дюлгеров. Стражът парира опита му. Малко след това Спас Делев подаде на бившия си съотборник в "Лудогорец" Кирил Десподов на задна греда, но вторият не уцели рамката с глава.

В 30-ата минута домакините пропуснаха най-доброто си положение. Делев получи топката на чиста позиция срещу вратаря на литовците, но заложи на силата и шутът му бе избит. Малко след това и Преслав Боруков можеше да открие резултата, ала не му стигна шанс.

В 42-ата минута Андриян Краев извърши необмислено нарушение край страничната линия, след като имаше вече жълт картон, вдигнат в средата на полувремето. И трябваше да поеме към съблекалнята преждевременно.

Изгонването явно се отрази на и без това ниското самочувствие на нашия тим и първият гол падна малко след това. И двете неща се случиха в най-неподходящото време.

Кръстаич направи три смени след почивката, но те не помогнаха. Вторият гол реши всичко, а до края мачът тягостно се доиграваше. Поражението можеше да е още по-тежко, но и така боли, показвайки пропадането на българския футбол.

Треньорът: Нека пренощуваме и ще видим

"Усети се напрежението върху нашите футболисти. През първото полувреме бяхме уплашение, но имахме положения, които трябваше да вкараме. Червеният картон в края на първото полувреме много ни затрудни. През второто полувреме не бяхме в състояние да отговорим с човек по-малко", заяви селекционерът Младен Кръстаич пред БНТ.

Той бе попитан директно и дали ще подаде оставка и отговори по следния начин.

"Нека пренощуваме и ще видим."