Израелските сили за отбрана съобщиха, че в Газа са убили още един човек, заподозрян в ръководене на мащабните атаки, извършвани от ислямистката организация "Хамас", предаде ДПА.

Според изявление от днес сутринта Билал ал Кедра, командир на подразделения на "Хамас" в южната част на Хан Юнис, е бил убит при въздушни удари предишната вечер. 

Други терористи от "Хамас" и "Ислямски джихад" също са били убити, съобщиха от ЦАХАЛ. 

Последните новини дойдоха, след като израелската армия съобщи, че е убила други двама мъже, за които подозира, че са организирали нападенията на "Хамас".  Вчера бе обявено, че израелските военни са убили мъж, заподозрян в организирането на нападенията на бойци от"Хамас" през миналия уикенд. Според ЦАХАЛ Мерад Абу Мерад, ръководител на системата за въздушно наблюдение на "Хамас" в град Газа, е бил до голяма степен отговорен за ръководенето на бойците по време на нападенията.

По данни на ЦАХАЛ са атакувани над 100 военни цели на "Хамас" в Зейтун, Хан Юнис и западната част на Джабалия, като са поразени оперативни командни центрове, военни съоръжения, десетки площадки за изстрелване на противотанкови ракети и наблюдателни пунктове. 

Поразени са и командни центрове на терористичната организация "Ислямски джихад", съобщиха от ЦАХАЛ, предава БТА.