Софийската градска прокуратура не е протестирала отказа на съда да наложи мярка за неотклонение на пернишкия прокурор Бисер Михайлов. Това съобщава БТА, цитирайки държавното обвинение.

Както и Клуб Z писа, прословутият (най-вече с изцепките на сина си и с едно старо свое криминално обвинение) прокурор от Перник бе задържан за 72 часа на 13 октомври.

Първоначалното обвинение - дошло от дъщеря му, която подава и сигнал, че майка й е изпаднала в безсъзнание - бе, че е нанесъл побой над съпругата си.

Държавното обвинение даде и специален брифинг по повода, като изрично подчерта, че жената отказва да съдейства и счита всичко за семеен конфликт (въпреки, че не отрича факта на изпадането в безсъзнание).

На 14 октомври Софийският градски съд реши, че няма достатъчно доказателства, че Михайлов е автор на престъплението и не следва да се взема мярка за неотклонение. Съдът постанови, че обвиняемият следва да бъде освободен от ареста незабавно, ако не подлежи на друго задържане.

В рамките на производството стана ясно, че и по него е имало драскотини, т.е. - че е нападнат от жена си.

Решението на СГС не беше окончателно и държавното обвинение имаше възможност да го протестира пред горната инстанция. Това явно не се е случило.