С избухването на войната в Израел се увеличават и антисемитските нападения в Германия. През нощта неизвестни лица в Берлин са хвърлили коктейли "Молотов" по синагога. Много частни домове, в които живеят евреи, са били белязани със звездата на Давид като по времето на националсоциализма.

По данни на еврейската общност в Берлин тази нощ е имало опит за палеж на къща с еврейски помещения. Общността Kahal Adass Yisroel написа в Twitter, че неизвестни лица са хвърлили два коктейла "Молотов" от улицата към техния общностен център. Полицията потвърди за инцидента. Според в. "Тагесшпигел" няма пострадали. В сградата се помещават няколко еврейски институции, включително училище и синагога. И в други германски градове еврейските общности съобщиха за нарастващо напрежение. Синагогата в Дортмунд е охранявана без прекъсване от 7-и октомври насам. Денис Хавкин от еврейската общност в Дортмунд заяви в интервю за NTV:

„Това, че полицията пази тук 24 часа 7 дни в седмицата е добре. Без тяхната защита, нямаше да можем да издържим.“

Израелското посолство в Берлин призова за последствия. Много частни домове, в които живеят евреи, са осъмвали последните дни с изрисувани Давидови звезди по стените им. Еврейската общност е силно притеснена и не се чувства сигурна. Политическите партии призоваха за затягане на законите и експулсиране на хора, които проповядват антисемитизъм. Предложението бе направено първо от генералният секретар на либералната Свободно-Демократическа партия Биян Дир Сай.:

„Тези хора съвсем ясно отхвърлят ценностите на нашето обество и трябва да бъдат експулсирани.“

Централният съвет на евреите разкритикува днес германските медии за разпространението на новината, че Хамас приписва експлозията в болница в Газа на израелската армия. Бързо е станало ясно, че "по всяка вероятност за трагичното попадение е отговорна случайна терористична ракета". Централният съвет добави: "Всички ние носим отговорността да гарантираме, че невинните трагични жертви няма да бъдат използвани за  терористична пропаганда."