Президентът на САЩ Джо Байдън започна ключово посещение в Излраел, основния американски съюзник в Близкия изток. Визитата идва в навечерието на възможна израелска сухопътна операция в ивицата Газа, чиято цел ще бъде унищожаването на "Хамас". Американският президент потвърди ангажимента на страната си към сигурността на Израел и изрази тревога за страданията на палестинците. Израелският министър-пресдател Бенямин Нетаняху увери Байдън, че войските на страната му правят и ще направят всичко възможно да предпазят мирните жители на Газа, които Израел предупреди да се евакуират към южната част на ивицата. Байдън прие версията на Израел, че снощната експлозия в болница в Газа, взела стотици жертви, не е резултат от израелски въздушен удар, а от неправилно изстреляна ракета от групировката "Ислямски джихад".

Израелските отбранителни сили (IDF) официално заявиха, че терористичната организация „Ислямски джихад“ е отговорна за взрива в болницата в град Газа, при който загинаха неустановен брой палестинци. Според палестинските власти жертвите са поне 500, но няма потвърждение на това.

Новата транзитна такса върху руския газ и съобщенията за продажбата на рафинерията "Лукойл-Нефтохим" станаха повод за нова словесна престрелка между президента Румен Радев и министър-председателя Николай Денков.

България вече има магистрат, който може да разследва главния прокурор.