„Разбирам, че са дадени 300 млн. лв. за боядисване на мантинели и маркировка. Къде ще ги видим тези 300 млн.? Три години пътищата в Смолян и областта не са пипани, а всичко щеше да е готово, беше подготвено.“

Това каза в Смолян лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И добави:

„В днешния свят Родопите трябва да са пример за етническа толерантност, затова с моето правителство давахме всяка година по половин милиард за всички пътища тук, а не 300 млн. за боядисване на мантинели... От местните избори зависи дали ще можем да поемаме отново тези ангажименти.“

Борисов коментира и актуалната ситуация с войните около България.

„Актуалната информация, която имам е ужасна за света - събитията в Близкия изток и това гигантско противопоставяне на колоси, убиването на цивилни граждани и от двете страни. Ние заявихме подкрепа към Израел заради вероломното нападание, но във всички случаи трябва да се отнасяме човешки към цивилното население, каквото и където и да е то“, каза той.

И добави, че прочел как „руски самолети патрулират с ракети "Кинжал" над Черно море“.

„А бяха времена, в които правехме добросъседство, регионални политики, пазехме етническата толерантност и това беше водеща цел. Ситуацията в света се влошава“, допълни Борисов.

Той добави, че вижда реакциите на унгарския премиер Виктор Орбан и сръбския президент Александър Вучич.

„Ние имахме ежедневен диалог с всички на Балканите - и с Албания, с Косово, с Босна и Херцеговина, Черна гора. От водеща сила на Балканите стигнахме дотам да освиркват националния ни отбор. От отношението на публиката ме боли. Носехме просперитет и неслучайно всички балкански държави ме наградиха с най-високите си отличия, вкл. и Унгария“, завърши лидерът на ГЕРБ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ