Израелската армия атакува отново позиции проиранското шиитско движение "Хизбула" в Ливан, съобщи тя, без да даде повече подробности, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Някои снаряди са паднали по краищата на открити полета близо до границата, казаха ливански източници от областта на сигурността.

Преди това израелската армия съобщи, че "терористи" са изстреляли от Ливан противотанкова ракета по израелски пограничен район. Въоръжените сили на Израел отговорили с артилерийски огън. Атакувана е и терористична инфраструктура на "Хизбула", добави израелската армия.

След нападението на палестинската ислямистка организация "Хамас" срещу Израел и израелските контраатаки срещу ивицата Газа, по израелско-ливанската граница редовно има инциденти, което буди опасения, че е възможно да се стигне до още по-голямо покачване на напрежението, отбелязва ДПА.

При боевете през последните дни загинаха 13 бойци на "Хизбула", съобщи пресслужбата на организацията.

По-рано ливанската телевизия "Ал Маядин" съобщи, че Израел е нанесъл въздушни удари по две села в Южен Ливан в ранните часове на днешния ден, предаде Ройтерс.

Израелските ракети са били изстреляни по Кафър Шуба и по района на Одайсех, добави телевизионният канал.

Броят на убитите при експлозията в болницата "Ахли Араб" в ивицата Газа е "завишен" от палестинската ислямистка групировка "Хамас", която управлява анклава, заявиха днес Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ), цитирани от ДПА.

Министерството на здравеопазването в Газа съобщи за 471 жертви и 314 ранени.

Израел и палестинците се обвиняват взаимно за взрива.

Палестински официални представители твърдят, че вчерашната експлозия в болницата се дължи на израелски въздушен удар. Израел обаче заяви, че тя е била предизвикана от отклонила се ракета, изстреляна от "Ислямски джихад". Палестинската групировка отрече да е отговорна. 

"ЦАХАЛ разполагат с разузнавателна информация, която силно навежда на мисълта, че броят на трагичните смъртни случаи в резултат на отклонила се ракета, изстреляна от "Ислямски джихад", е завишен от страна на "Хамас" като част от неговата дезинформационна кампания", заяви говорител на израелската армия без да предоставя допълнителна информация. 

Агенция ДПА отбелязва, че не е могла да потвърди чрез независим източник версията на нито една от двете страни.