"Сакраменто Кингс" с Александър Везенков записа първа и единствена победа в предсезонната подготовка в НБА - 116:113 (27:26, 27:23, 25:36, 37:28) срещу "Юта Джаз" пред 15 хиляди зрители у дома. Така балансът на тима в контролите е 4 загуби и един успех.

Везенков започна като титуляр с втората петица на отбора, записа върховите за него дотук 13 точки (3 тройки, 5 от 10 стрелби от игра, 3 от 8 от "тройката"), 6 овладяни топки и без асистенции за 20:32 минути. Той направи първата си забивка в лигата, при една от най-добрите комбинации в мача.

Вкара от първата си стрелба за три точки, след това удряше на камък, но постепенно му потръгна и докато беше на игрището се представи добре в нападение. В защита не беше достатъчно убедителен.

Предвид това, че сезонът започва идната седмица (25-26 октомври) треньорът Майк Браун даде почивка на асовете си Диарън Фокс и Домантас Сабонис, а Кийгън Мъри е болен и също не се включи.

Малик Монк записа най-много точки за "кралете" - 23, и 8 асистенции, а Колби Джоунс се отчете с 19 т. Везенков е на челните места в "борбите". 

Домакините водеха с 54:49 на почивката, но в третата част гостите направиха обрат и след 30 минути имаха аванс от 85:79. В последните три минути и половина играчите на Майк Браун направиха серия от 13:7, за да стигнат до крайния успех.

Двубоят беше изключително оспорван и предложи 14 пъти смяна на водачеството в резултата и 14 равенства. На 26 октомври от 4:30 часа наше време "Кингс" започва сезона като гост именно на "Юта Джаз".

Ден по-рано "Сакраменто" загуби драматично от "Голдън Стейт"

Двубоят с "Юта" бе втори пореден контролен за "Сакраменто" - ден по-рано тимът загуби драматично от "Голдън Стейт Уориърс" със 115:116. "Воините" спечелиха с тройка на мегазвездата Стеф Къри шест секунди преди края.

Везенков игра близо 13 минути и не успя да отбележи, като завърши с пет "борби" и асистенция. В тази среща на паркета започнаха титулярите на "Кингс".

Как се представи Александър Везенков в подготовката?

Краткият отговор е: на приливи и отливи. Това е напълно очаквано и обяснимо, все пак той идва от много различна баскетболна среда в Европа и му е нужно време за адаптация.

В нападение се справя добре и бързо се вписва към стила на игра на "Кингс". Поначало бе ясно, че ще му е нужно повече време да се впише в защита, тъй като пази по-бързи и атлетични опоненти. Пък и в НБА този елемент от играта е по-специфичен от европейския стил.

Както Майк Браун каза още в началото на предсезонните мачове, Везенков няма да е титуляр в началото на сезона. Специалистът запазва стартовата си петица, което също е напълно очаквано.

Дали Сашо ще получава шансове в първите мачове, скоро ще разберем. Най-важното сега е да си даваме сметка, че той има нужда от време, търпение и подкрепа. Най-малкото показва, че има огромно желание и бързо се учи.