„Разбрахте колко много работа е свършена и колко е важен контактът между местната и държавната власт. По време на нашето управление започвахме първо с изчистване на дълговете. Обръщам се към Асен Василев да види как говорят кметовете на ГЕРБ. Всичките ни кметове говорят за финансовата дисциплина - колко дълг са заварили и как са съкратили разходите. Сливен си спомням бяха над 20-30 млн. лева дългове. Последните години, каквото беше останало от нас се доработи. Друго абсолютно нищо не се направи.“

Това обяви на среща със симпатизанти на ГЕРБ в Силистра лидерът на партията Бойко Борисов.

Той добави, че сега толкова се е променила България, че „3% дефицит се възприема за нещо добро“, но това означава, че няма пари.

„Дефицитът е лоша дума. Няма ги парите, похарчени са. Ако имаше построени два-три моста тук в Силистра, или беше построена АМ "Хемус", щях да кажа, че правилно са ги похарчили, защото парите ще се върнат. Оставихме над милиард за водния цикъл за градовете и 12 милиарда във фискален резерв, а сега 3 години подред сме на дефицит. За съжаление медиите го приемат за нещо добро, че някой се е справил. Управляващото мнозинство трябва да имаме план как до края на годината да излизаме на излишък“, каза още Борисов.

Той се обърна и към „софийската общественост, към тези антируски ястреби“:

„От първия ден на войната в Украйна ГЕРБ смени политиката, защото агресорът е Русия. Понеже едни други партии спекулират с дружбата ни с Русия -  винаги сме казали, че сме благодарни за Руско-турската освободителна война. Църквата и паметника на "Шипка" щяха да паднат, ние ги укрепихме. Плюс семинария и митрополията - ГЕРБ ги направи. Сега трябва да правим пътища и мостове към Румъния“.

По-късно в Тутракан Борисов отправи специални поздрави към кмета на града Димитър Стефанов за активната работа по Мемориален комплекс „Тутраканска епопея”.

„Довършителнитв работи по сградата и изграждането на парка са на финалната права. В рамките на месец се очаква финалът по този уникален проект“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Сградата на Мемориалния комплекс е изградена с нови технологии като информацията ще бъде представяна чрез експозиция и 3D карта на събитията. Зала „Диорама“ е сърцето на проекта - там е реалистично възстановена обстановката в окопи, а на модерна 360-градусова стена от лед монитори всеки посетител ше може да съпреживее атаката на нашите военни части. Предвиден е и детски кът с интерактивни занимания, пъзели и игри“, добави Борисов.

И подчерта, че „изграждането на мемориална гробница  "Тутраканска епопея" е истински пример за инвестиция в развитието на българската култура, история и наследство“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ