450 незаконни павилиона и 1300 гаражни клетки бяха премахнати след приемането на по-строгите правила за преместваемите обекти. Това пише във фейсбук Георги Георгиев, който бе председател на Столичния общински съвет и е втори в листата за общински съветници на ГЕРБ-СДС. Към отчета си за 102 изпълнени задачи днес той пуска клипче със свършеното, за да бъде София по-подреден град.

„Приехме стандарти за новите тротоари в градската среда, за да няма ремонт на ремонта. Въведохме правила за почистване на строителната техника в града, както и санкции“, казва още Георгиев.

Той напомня и за приетите правила за движение на електрически тротинетки след големия брой оплаквания от граждани за начина, по който се придвижват в града.

„Ограничихме движението им до 5 км/ч. в парковете и пешеходните пространства“, отбелязва Георгиев. И добавя: „Забранено беше нерегламентираното използване на фойерверки, освен на Нова година. Предоставихме сграда за ветеринарна клиника на фондация „Четири лапи“. Подобрихме комуникацията при плановите ремонти, за да не разкопават два пъти едни и същи места различните компании“.

Георгиев отделя внимание и на новата програма за безплатно почистване на надраскани и вандализирани сгради. Както и улеснената процедура за изрисуване на фасади и отделените пространства за творческа изява на графити артистите – ясен знак, че общината подпомага изкуството, но има нетърпимост към от вандализма. В София бе проведен и първият графити фестивал.

„Гласувайте за ГЕРБ-СДС с номер 76 и ме подкрепете с преференция номер 102 за общински съветник“, призовава Георги Георгиев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ