Златомир Загорчич се завръща като старши треньор на "Славия" и ще води "белите" за трети път, обяви клубът.

Сърбинът с български паспорт е третия наставник на тима от началото на сезона, след като Хосе Мария Бакеро бе назначен през лятото, но уволнен заради лошия старт в шампионата. Неговият заместник Иван Колев изкара едва няколко седмици.

Любопитно е, че Загорчич започна годината на стадиона в "Овча купел" и се очервата да я завърши. Той напусна през април, а миналият сезон беше довършен от Ангел Славков. Така това е четвъртата промяна за 2023 г., като такава е и бройката на треньорите.

"За да бъдат избегнати всякакви спекулации относно треньорския пост в ПФК Славия, ръководството на клуба реши да повери отбора на Златомир Загорчич, който ще продължи да води тима през настоящия сезон, пише в позиция на клуба. - Същевременно ръководството на клуба изказва благодарност на Иван Колев, който пое ангажимент временно да застане начело на първия състав в този труден и важен момент, както и да помогне за възстановяването след неуспешното начало на новото първенство. Пожелаваме на Иван Колев успехи в бъдещата му дейност."

Подробности по договора на Загорчич ще бъдат съобщени допълнително.

Под негово ръководство Славия спечели купата на България през 2018 г., а два сезона по-късно "белите" за първи път през новия век достигнаха до класиране в челната тройка в Първа лига. Малко след това бившият национал напусна, но бързо се завърна - както и сега.

"Славия" заема предпоследното 15-о място в класирането с актив от едва 8 точки.