Агитките на най-големите български клубове готвят безпрецедентно обединение срещу сегашното ръководство на Българския футболен съюз. 

Във Фейсбук се появи страница, наречена "Оставка на БФС начело с Боби Михайлов", и към момента има 5,7 хиляди харесвания и 6,1 хил. последователи.

Там вече има насрочено събитие - обединен протест на 16 ноември, когато България приема Унгария на ст. "Васил Левски" в предпоследен мач от европейските квалификации.

В пост се казва следното: 

"Време е за национално обединение, то вече започна! Всички големи агитки са на едно мнение и сега е време да го покажем, заедно!

Незабавна #ОСТАВКА на Боби Михайлов и ръководството на БФС!

С искане за провеждане на нов честен Конгрес!

16 ноември, България-Унгария, всички на стадиона, за да ни чуят!

18 години стигат! България вече е футболно джудже!"

Има и схема на секторите Б, В и Г, на която се вижда къде ще седят привържениците на "съзаклятниците". А по имената им личи, че за протест се стягат най-големите фенклубове в България, съответно на най-популярните отбори.

А именно: ЦСКА-София ("Трибуна Сектор Г, "Офендърс", "Енимълс" и др.), "Левски" ("Сектор Б", НКП, "София Запад" и др.), "Ботев Пловдив" ("Бултрас", "Офензив", "Сентръл" и др.), "Локомотив Пловдив" ("Лаута", GMU, "Наполетани" и др.), "Славия", "Локомотив" (София), "Берое", "Черно море", "Спартак" (Варна) "Миньор" (Перник) и т.н.

Ако горното се случи, това ще означава, че за първи път непримирими врагове, които се бият редовно едни с други и стигат до всевъзможни крайности, се обединяват за футболна кауза на толкова широка основа. Поне на този етап тя обхваща цялата страна и е не "за", а "срещу".

В неделя запалянковци на "Левски" издигнаха надписи против шефовете на БФС по време на мача с "Черно море" (1:0). Протести възникват инцидентно и на други места, най-често покрай недоволство от даден съдия.

Актуалният повод е състоянието на националния отбор, който се очертава да завърши последен в групата си и без победа за цялата календарна година. В четвъртък се очаква Изпълкомът на БФС да уволни селекционера Младен Кръстаич.

Междувременно Йордан Лечков влезе в задочна размяна на реплики с опозиционерите Димитър Бербатов и Стилиян Петров, а негови думи в интервю за "Дарик радио" предизвикаха отзвук в художествената гимнастика, волейбола и борбата. Вицепрезидентът на БФС оправда дългото управление на Борислав Михайлов и добави, че във въпросните спортове също нямали успехи.

От големите ни клубове отявлено срещу БФС е ЦСКА-София, вече от години. Наскоро се присъедини и "Левски" - заради мач с "Лудогорец", който пък е твърдо зад Борислав Михайлов.