"Радев откъде знае как се строят магистрали, като никога не са строили други, освен нас?"

Така отговори във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на обвинението на президента. По-рано през деня Румен Радев заяви, че както са строили магистралите, така ще изградят и 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй” – на тъмно.

Нужно е да се направи отделна компания, която да обслужва този процес, но проектът е в Българския енергиен холдинг (БЕХ) и е „на светло“, посочи Борисов. Той допълни, че сумата от 500 милиона лева е малка за изпълнението на проекта, като нужните средства за изграждането на мощността, ще бъде милиард и половина.

Парламентът е взел решение за 7-и и 8-и реактор на АЕЦ „Козлодуй“, а чрез този проект България ще продължи да бъде на ядрената карта на Европа, каза тази вечер във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Приветствам това, което е направило днес правителството", каза той. 

За насроченото извънредно заседание на Народното събрание Борисов коментира, че срокът за отхвърлянето на ветото, наложено от президента върху Закона за енергетиката, изтича и депутатите трябва да го спазят. Той уточни, че не вижда проблем да бъде отхвърлено ветото върху закон, който ГЕРБ са гласували заедно с „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и ДПС.

Този закон е важен за плащанията по Плана за възстановяване и устойчивост, но не по-малко важно е, че в него ясно и точно е посочено, че след обнародването му, „Лукойл“ ще започне да плаща стотинките, за които говорим от една година, допълни Борисов.

Той бе категоричен, че това е напълно възможно и затова е издействана дерогацията.

За посещението на премиера Николай Денков във Виена Борисов коментира, че и той, и външният министър Мария Габриел са направили всичко необходимо по темата.

"В законодателна посока също бе свършена много работа, МВР през последните месеци заработиха доста по-добре в борбата с нелегалната миграция", посочи Борисов.

Той допълни, че всички държави в Европейския съюз имат своите проблеми и най-често, за да ги решат, използват външнополитически събития.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ