Техническият директор на БФС Георги Иванов изрази мнение, че зачестилите напоследък негативни настроения срещу централата се дължат не на работата й, а на лошите резултати на националния отбор.

Бившият играч и треньор на "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" говори по темата на брифинга след Изполкома, заседавал в "Бояна", за да освободи Младен Кръстаич като национален селекционер.

Преди два дни стана ясно, че най-големите фенклубове в страната - много от които вечно враждуващи, стягат национален протест с искане за оставка на цялото ръководство на съюза и свикване на изборен конгрес. На 16 ноември на мача България - Унгария те се канят да напълнят поне наполовина ст. "Васил Левски" и викат срещу Борислав Михайлов и компания.

А вече започнаха "подгряващи" действия - на мачове в професионалния футбол запалянковци скандират и издигат транспаранти срещу управата, която вече 18 години е на власт в БФС. По този повод това ще става в 18-ата минута.

На това станахме свидетели в първия мач поредния кръг в Първа лига, "издърпан" по-рано заради изборите: "Ботев" (Пловдив) - "Локомотив" (София), завършил 6:0. В 18-ата и двете агитки викаха против БФС, включително с нецензурни думи, което отново ще донесе глоби на клубовете им.

"Ние се съобразяваме с мнението на феновете, които в 18-ата минута на мачовете изразяват това, което мислят. Но аз знам едно нещо от футбола, вече дълги години съм там - когато нямаш успехи, е нормално да има натиск и напрежение, заяви Георги Иванов. - Но не приемам, че трябва да се агитира към някакви бунтове и към някакви безредици. Все пак играе националният отбор на България."

"Смятам, че всички хора, които са родени в България или от родители-българи, се чувстват българи. И ако смятате, че това е начинът - да се правят някакви протести срещу нашите момчета, млади футболисти, които са българи, смятам това за недопустимо. Да, аз също така не разбирам какво общо има резултатите на националния отбор с цялостната работа на БФС, който има много дейности в различни направления", допълни той. 

На уточняващ въпрос по повод последното Гонзо повтори: 

"Да, вярвам, че недоволството е заради слабите резултати на националния, не заради работата на БФС."