На 29 октомври, неделя, в страната се провежда редовният кръг от местните надбягвания със зебри.

Ако искате да следите състезанието, можете да го направите в Клуб Z през целия ден. Както винаги досега, ще се постараем да станете свидетели на всички драматични развои на надпреварата в по-голямата част от областните центрове и някои по-малки, но интересни места.

По традиция местните надбягвания са редовни и се провеждат на всеки четири години. Кръгове от надпреварата ще се проведат във всички 265 общини.

Паралелно със състезанието за индивидуални участници (1353 на общинско ниво и 6924 на кметско), ще наблюдаваме и кръга за районни победители (445 състезатели) в София, Пловдив и Варна, както и отборното класиране на общинско ниво (30 231 претенденти).

Благодарение на няколко оторизирани спортни агенции ще следим през целия ден и колко хора ще се съберат на хиподрумите в страната, като се има предвид, че времето ще е слънчево и топло за сезона и ще предразполага и към бране на гъби.

Междинните резултати ще се обновяват през целия ден и ще могат да се проследят на сайта www.clubz.bg.

А ето и преставители на кои основни отбори ще следим през деня.

Легенда

За участие в различните кръгове на надпреварата се класираха кандидати от няколко основни тима, като в отделните областни центрове Клуб Z ще проследи основно участието на представителите на следните отбори, които по традиция са с най-голям шанс.

А ето и кои участнички ще следим на състезанието в столицата:

Синьо-зелена зебра – иновативна и предприемчива млада участничка с роднинско досие. Иска да тича без да се налага да си гледа в краката;

Светлосиня зебра – класирана в последния момент след телевизионно интервю. Тренира като шофира без колан между жълтите павета. С 200;

Червена зебра – най-старата участничка ще бъде яздена от млада жокейка с профсъюзна закалка и амбиции да руши високи сгради и да вдига градски WC;

Тъмносиня зебра – стара участничка, тичала за няколко десни отбора. Има претенции на обединителка, но разпиляваща агитките на хиподрума;

Кафява зебра с будьоновка – вреслива състезателка, тренирана в Кремъл и подскачаща уплашено при всяка мисъл за украинския флаг и гей парада.