Новият национален селекционер Илиан Илиев ще бъде представен в сряда, 1 ноември, от 12 часа в базата на БФС в "Бояна".

Това съобщава официалният сайт на централата, като не посочва име, а само кога и къде е събитието за медиите.

А Илиан Илиев бе договорен още по-миналата седмица, дори преди да бъде оповестена официално раздялата с Младен Кръстаич, който изкара на поста по-малко от година и половина.

Илиев е помолил да се изчака, да не бъде обявен преди конкретен мач на "Черно море", за да останат футболистите му концентрирани, научи Клуб Z. Той потвърди за преговори с БФС, но подчерта, че още нищо не било решено.

Утре ще узнаем дали бившият халф ще продъжи до края на сезона да води и "моряците" или ще напусне и ще се фокусира само към националите.

През ноември България трябва да завърши квалификациите за Евро 2024 с мачове с Унгария (в София) и Сърбия (Белград). Тимът ни ще опита да запише поне една победа и така да избегне негативен рекорд за календарна година. А и да се отлепи от последното място в групата си.

Ще стане ясно за какъв период е договорът на Илиев, както и какви цели му се поставят.

През миналата седмица техническият директор на БФС Георги Иванов заяви, че новият селекционер ще е българин. От него ще се очаква да продължи линията да се залага на млади футболисти, но същевременно ще се очакват и добри резултати. На първо време отборът трябва да се стабилизира, рече той.