Понеделник е денят на окончателните резултати след избори. Така например Васил Терзиев окончателно е кмет на София... Това даде дълбока глътка въздух на коалицията около него, която в петък имаше вид като да се е притеснила сериозно.

Окончателно своята глътка въздух (и може би своето място под политическото слънце в дългосрочен план) обаче заработи и Ваня Григорова. Особено като се оказа, че София не е ваксинирана срещу популизъм. И като се оказа, че окончателно двамата с Терзиев са с пренебрежимо малка за размерите на столицата разлика. Тя ще жали - пред ВАС.

Във ВАС може би отива и изборът в Банкя - там ГЕРБ печели окончателно, но дори фактът, че това стана на втори тур, в неделя вечер подейства на Борисов като червено на бик...  

Отново топката ще отиде във ВАС. Така че - добре си говорим за прокуратурата, но ако някой още не е разбрал колко важен е Върховният административен съд (и административното правораздаване като цяло), време е да го направи.

Като цяло ГЕРБ може да се похвали с 14 области и сериозно... отстъпление на доста фронтове. Окончателно.

Но пък Асен Василев написа бюджета и го внася в НС... Ето там се очаква сърдитата "империя да отвърне на удара" - вероятно доста сериозно. Дали ще е окончателно, ще видим.

За съжаление, на 68 г. почина проф. Ивайло Дичев.