"Скъпи приятели, за да сложа край на всички медийни спекулации, искам да обявя пред вас, че вчера сутринта депозирах оставката си като народен представител в 49-ото Народно събрание. Като политик смятам, че най-достойната позиция след загубата на местните избори във Варна е да се поеме политическа отговорност."

Това се посочва в позиция на Славена Точева, изпратена до медиите. 

"Аз стоях твърдо зад кандидатурата на Иван Портних и все още смятам, че той беше правилният избор за кмет", допълва Точева.

Тя посочва, че е изцяло нейно решението за оттеглянето ѝ от парламента.

"Мога да заявя, че за мен изборът, отразен в изборните книжа, не е отражение на доверието на варненци. Той е следствие от създадената нова сглобка във Варна и оказания огромен корпоративен натиск над гражданите", се казва в текста.

Запазвам уважението си към всички мои колеги от ГЕРБ и им пожелавам успешна и ползотворна работа по време на 49-ото Народно събрание. Моите избиратели и колеги знаят, че винаги могат да разчитат на подкрепа и помощ от мен, завършва Славена Точева.

Тя депозира вчера оставката си като народен представител, а днес с решение на парламента бяха прекратени правомощията ѝ на депутат в 49-ото Народно събрание. Оставката й бе гласувана днес, като депутати от БСП, "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Има такъв народ" с ирония гласуваха против. Неофициално обаче в кулоарите се говори, че актът й не е бил доброволен, а по искане на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.