Александър Везенков изравни най-доброто си постижение от началото на кариерата си в Националната баскетболна асоциация (НБА), като реализира 11 точки за победата на "Сакраменто Кингс" при домакинството на "Кливланд Кавалиърс" със 132:120 (33:25, 35:35, 42:29, 22:31).

Българинът допринесе с 11 точки (4/6 стрелби от игра, 3/5 от тройката) и 2 "борби" за 17 минути игра. Той влезе за първи път в игра в срещата през първата част, когато вкара и повечето си точки - 8, след като бе 100-процентов при стрелбата - на два пъти от тройката и веднъж за 2 точки.

Така за изиграните двубои до момента в НБА Александър Везенков записва средни показатели от 5,6 точки, 2 борби и 0,3 асистенции за 13,4 минути на терена. След мача той за първи път запали лазерния лъч в залата на "кралете" - това е традиция, която се изпълнява при победа. За целта отборът избира играч със сериозен принос за успеха.

Везенков напомни за себе си, след като в предишните няколко двубоя бе не така ефективен, играеше и по-малко, а веднъж изгледа цял двубой от скамейката.

Победата бе трета поредна и общо пета за "Сакраменто" - втора поредна, който оглавява Тихоокеанска дивизия се намира на шесто място в Западната конференция с актив 5 победи и 4 загуби.

В следващия си мач "Кингс" гостува на "Лос Анджелис Лейкърс" на 16 ноември от 5:00 сутринта българско време.

В игра се завърна водещият реализатор на отбора Диарън Фокс, който пропусна последните две седмици заради контузия на глезена. Той допринесе за победата с 28 точки, 2 борби и 6 асистенции, а Кийгън Мъри завърши с 25 т. Литовецът Домантас Сабонис се отчете с 23 точки, 9 "борби" и 10 асистенции, оставайки на една от „трипъл-дабъл“.

Старши треньорът на "Сакраменто" Майк Браун постигна победа номер 400 в кариерата си срещу един от бившите си отбори. Браун, който изведе "Кингс" до плейофите през миналата година в първия си сезон начело на тима, вече има актив от 400 успеха и 254 загуби в НБА.