Две седмици след смъртта на Матю Пери другите петима от "Приятели" събраха сили, за да се сбогуват поединично с него, всеки със свое послание в социалните мрежи. Първата им реакция беше съвместно изявление, в което определиха смъртта на своя колега като "неописуема загуба" и помолиха за време, за да се отдадат на скръбта си.

"Разпери криле и полети, братко"

Първи това направи Мат Лебланк, който в хитовия сериал играеше Джоуи.

"С натежало сърце ти казвам сбогом. Времето, което прекарахме заедно, е сред най-приятното в живота ми. Беше чест да споделям сцената с теб и да те наричам приятел. Винаги ще се усмихвам, когато мисля за теб и никога няма да те забравя. Никога", написа той.

"Разпери криле и полети, братко, най-накрая си свободен. Изпращам ти много любов. И предполагам, че ще задържиш 20-е долара, които ми дължиш", завършва посланието си екранният Джоуи.

"Най-добрата двойка в историята се събра за последно" - така стотици почитатели на сериала коментираха публикацията.

"Благодарна съм за всеки миг с теб"

Кортни Кокс, която изигра Моника Гелър, екранната съпруга на Пери, публикува видео от тяхна обща сцена в Лондон, когато започва връзката на героите им в "Приятели". Тя написа, че има хиляди любими моменти, които би искала да сподели.

В профила си в Инстаграм тя написа още, че преди заснемането на сцената Матю Пери ѝ е разказвал шеги, защото в живота е бил такъв, какъвто е в сериала - "забавен и мил".

„Толкова съм благодарна за всеки миг с теб, Мати, и ми липсваш всеки ден”, написа Кортни Кокс.

"Той беше част от нашето ДНК"

"О, човече, това ме порази дълбоко... Усещането да се ​​сбогувам с нашия Мати беше като заливане от безумна вълна от емоции, каквито никога преди не съм изпитвала. Всички преживяват загуба в някакъв момент - загуба на живот или загуба на любов. Подобна скръб ти позволява да усетиш моментите на радост и благодарност за това, че си обичал някого толкова силно. А ние обичахме Матю дълбоко. Той беше част от нашето ДНК. Винаги сме били шестима.

Това беше избраното от нас семейство, което завинаги промени същността ни и нашия път. Що се отнася до Мати, той знаеше, че обича да кара хората да се смеят. Както каза самият той, ако не чуваше смеха им, смяташе, че ще умре. Животът му буквално зависеше от това. И той успя да направи точно това. Той накара всички ни да се смеем. И то силно", написа Анистън в профила си в Инстаграм.

Тя допълва, че през изминалите седмици е чела и препрочитала непрекъснато съобщенията, които си е разменяла с Матю Пери. И публикува едно от тях:

"Мати, обичам те толкова много и знам, че вече си напълно спокоен и без всякаква болка. Говоря с теб всеки ден, понякога почти мога да те чуя да казваш „Можеш ли да бъдеш по-луда?“ Почивай в мир, мило братче! Винаги си оправял деня ми", завършва Анистън.

"Ти имаше сърце, което щедро сподели с нас"

Последва и Дейвид Шуимър със своите спомени и отдаване на почит към Пери.

"Благодаря ти за десетте невероятни години смях и творчество! Ти можеше да подхванеш всеки диалог и да промениш, както си искаш. Именно това го правеше толкова смешен и оригинален. Ти имаше сърце, което беше така щедър да споделиш с нас, за да можем да създадем семейство от шестима непознати", сподели той.

"Тази снимка показва един от любимите ми моменти с теб. Сега тя ме кара да се усмихвам и да скърбя едновременно. Представям си те някъде там горе, в същия бял костюм, с ръце в джобовете, оглеждайки се. „Може ли да ИМА още облаци?“, завършва Шуимър.

"Благодаря ти за най-добрите 10 години"

По-късно през деня и Лиса Кудроу, последната от великолепната шесторка на "Приятели", отправи своето послание към Матю Пери.

"Благодаря ти, че ме накара да се смея толкова силно, че мускулите ме боляха и сълзите се стичаха по лицето ми всеки ден. Благодаря ти за отвореното ти сърце в шестстранна връзка, която изисква компромис", написа тя в Инстаграм.

Тя благодари на Матю за "многото говорене", за това че е бил на работа, когато не се е чувствал добре, но въпреки това е бил блестящ.

"Благодаря ти за най-добрите 10 години, които човек може да има. Благодаря, че ми се довери. Благодаря ти за всичко, което научих, за цялата благодат и любов. Благодаря ти за времето, което имам с теб, Матю", сподели актрисата.