Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков стана поредния фактор, призовал Борислав Михайлов да си подаде оставката. 

Той коментира актуалните събития покрай протеста и трусовете в БФС на откриването на улица в София, носеща името легендата на "сините" Александър (Сашо) Костов.

"Трагедия. Всички фенове бяха обединени. Защо трябва да се обръщам към едни или други?, коментира Сираков в движение пред репортери. - Вижте какво, бих призовал Боби да си подаде оставката. Това е срамна работа. Абе, братле, нека те запомнят с нещо добро.  Не може цялата държава да е срещу теб, а ти да продължаваш да упорстваш. Това е истината."

Така Михайлов губи голям съюзник. Още се коментира изказване на Сираков през есента на 2021 г. преди конгреса на БФС, на който "Левски" подкрепи Боби срещу Димитър Бербатов, а бившият му съотборник оправда позицията с аргумента, "че не може да развали 40-годишно приятелство".

Оттогава обаче Вълка няколко пъти се опълчи на БФС, а преди дни заяви, че не може да подкрепя това ръководство на централата, тъй като то било срещу "Левски".

Още покрай сагата с местения из България мач всевъзможни личности, не само от спорта, зоват Борислав Михайлов да напусне. Днес той се сдоби с разследвнане от прокуратурата, което напомня пък за събитията от октомври 2019-а. Тогава подаде оставка под натиск от правителството на Бойко Борисов, и след като ДАНС и Икономическа полиция влязоха в "Бояна".

ЦСКА-София: Бяхте герои, днес сте на дъното. Незабавни оставки

ЦСКА-София, клубът с може би най-солидно фенско присъствие и предварителна организация на протеста, разпространи позиция.

В нея се казва следното:

Позиция на ЦСКА след вчерашните ексцесии в София

"Вчера, 16.11.23 г., хиляди фенове в цялата палитра от клубни цветове се събраха рамо до рамо в центъра на София, за да изразят за пореден път недоволството си от управлението на българския футбол през последните 18 г. Надявахме се на мирно шествие, но цялото ни общество знаеше, че точката на кипене беше достигната. Гневът на привържениците, чийто футбол им беше буквално отнет, достигна безпрецедентни нива. София гореше, десетки фенове бяха ранени, кръвни врагове си помагаха. Съпричастни сме с всички фенове, без значение от емблемата на гърдите им, които вчера пострадаха, както и с онези, които бяха на площада, за да изразят своето недоволство от разпада на българския футбол.

За нас виновните са ясни. Тези, които трябва да понесат цялата отговорност за вчерашните ексцесии си имат конкретни имена. Борислав Михайлов, Емил Костадинов, Йордан Лечков – на днешния ден преди 30 години бяхте герои, днес сте на дъното, а безотговорността ви започва да става опасна за обществото. Затова и от ЦСКА отново, както през последните няколко години, призоваваме за незабавни оставки на цялото ръководство на Българския футболен съюз. Ако още не сте разбрали кой ви ги иска – и ние като цяла БЪЛГАРИЯ."