"Съжалявам много, че така е станало. Не мисля, че недоволството трябва да се изразява по този начин. Кръвта е лошо нещо. Действително не знам защо по този начин."

Това коментира Емил Костадинов след мача България - Унгария (2:2) и безредиците край стадиона. Той, Йордан Лечков и още неколцина шефове на БФС присъстваха на мача. Не и президентът на централата Борислав Михайлов.

Факт е, че Костадинов бе провокиран от настойчиви въпроси на журналисти, включително с апели за подаване на оставки. Оплака се от това.

"Първо, искам да поздравя момчетата, защото направиха един добър мач. Най-правилното решение на УЕФА беше да затвори стадиона. Защото ако беше пусната публика на трибуните, щеше да бъде много по-зле. Приятна вечер."

Това каза той в заключение и тръгна към колата си на паркинга пред стадиона. След няколко крачки показа среден пръст. С гръб. Въпроси към него все още валяха.

Йордан Лечков: "Боби Михайлов беше на вратата, така ли? Или Лечков игра?"

"За мене това не е нормална обстановка. Но не сме я продиктували ние. Протестите са срещу нас? Какво трябва да отговоря? В момента днес играе националният отбор. Не играят Лечков и Боби Михайлов. Боби Михайлов беше на вратата, така ли? Или Лечков игра?", започна бившият кмет на Сливен.

"Аз какво мога да направя?", така той коментира безпрецедентния протест.

Лечков няколко пъти прекъсна журналистите, не позволи да му бъдат зададени въпроси. Оправда решението за затваряне на двубоя и след като пожела "лека вечер", също си тръгна, отказвайки да отговаря повече.

Георги Иванов: Неслучайно имаше препоръки мачът да се играе извън София

"Съжаляваме за всичко, което се случи. Даже не можем да се зарадваме на мача, на футболистите, на треньорите и да ги поздравим за добрата и мъжка игра. Това, което се случи, беше нещо което няма нищо общо с футбола.

И в крайна сметка трябва да разберем, че не случайно СДВР и УЕФА дадоха препоръка да се играе извън София. Защото въпреки всички призиви за мирен протест... хората бяха прави да се играе извън София", заяви техническият директор на БФС Георги Иванов, замесен в скандалите покрай ст. "Христо Ботев" в родния му град.

На въпрос дали е наясно срещу какво е бил протестът, той отговори:

"Вижте, аз нямам идея как и защо тези фенове го направиха. Ръководството на БФС, без да съм адвокат, го избират президентите на клубовете, а не феновете. За да бъдат толкова агресивни феновете, трябва да има някаква причина. Организаторите на самия протест днес и самите фенове трябва да кажат защо така агресивен беше днес.

Защото ние нямаме никакъв проблем фенове да присъстват на мача. Но не и фенове, които са толкова агресивни. Смятате ли, че ако тези хора бяха вътре на стадиона, мачът щеше да премине по нормален начин."

Последва питане колко още националният отбор може да се крие и дали предстоят и други мачове при закрити врата.

"Националният отбор не се крие. Ние имаме препоръка от СДВР и от УЕФА. Аз не мога да говоря от името на цялото ръководство на БФС. Аз работя от две години и работя само за футбол като технически директор."

Дали ще има оставки?

"Аз съм просто служител на БФС. Но защо хората над мене не подават оставки? Затова ви казвам - президентите на клубовете избират управата. И затова не разбирам защо феновете са толкова агресивни. Всичко това, което се случи днес, няма нищо общо с футбола.

А ние в последната седмица се занимаваме само с неща, които са извън самата игра, която я няма. Питайте организаторите и подстрекателите на протеста защо това нещо се случи по този начин? И няма смисъл аз повече да ви обяснявам", завърши Иванов.