От ГЕРБ-СДС няма да отидат на среща с „Продължаваме промяната - Демократична България“, „Спаси София“ и новоизбрания кмет Васил Терзиев.

Това заяви в бТВ общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който в предходния мандат беше председател на Столичния общински съвет (СОС).

Имам информация, че Васил Терзиев е водил разговори с Корнелия Нинова, преди да ни изпрати официална покана. Снощи Георги Свиленски потвърди, че депутатите от БСП ще отидат днес на преговори, тъй като общинските съветници от БСП няма да отидат. Тоест, очевидно вървят пазарлъци отвъд поканите и ние няма да участваме в такива постановки, добави Георгиев. Той попита риторично срещал ли се е Борис Бонев с Корнелия Нинова и водил ли е разговори кметът на София с лидера на БСП.

Георгиев посочи, че кандидатът на „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) Борис Бонев за председател на СОС е претърпял провал и отново ще претърпи, „освен ако вече не са си стиснали ръцете с „Възраждане“ и с БСП“.

„В предизборната кампания, за да бъде издигнат Васил Терзиев, е обещано на Борис Бонев да стане председател на общинския съвет, каза Георгиев. - Сега се иска от нас да платим цената, която е обещана от Васил Терзиев, и целият град блокира заради тази договорка, която трябва да бъде изпълнена. Това не е сериозно“, добави Георгиев.

По думите му достоен председател на общинския съвет е всеки, когото съветниците изберат.

На 16 ноември стана ясно, че кметът на София Васил Терзиев е поканил лидерите на политическите сили на представените в СОС партии и коалиции за намирането на общи приоритети за съвместна работа в полза на гражданите на столицата и за стартиране на работата на съвета.

От всички поканени на срещата до снощи бяха се отзовали само от коалиция КОД, каза пред журналисти столичният кмет. И добави, че Борис Бонев остава кандидатура на спечелилата изборите в София коялиция. Тази сутрин от БСП съобщиха, че ще се срещнат с Терзиев.