От 13 часа днес в базата си в "Бояна" заседава Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз. Сбирката е извънредна и големите въпроси са два: ще свика ли ръководното тяло изборен конгрес за догодина и ще подадат ли оставки Борислав Михайлов и членове на ИК?

Дотам доведе поредната криза в родния футбол, провокирана от събитията покрай евроквалификацията с Унгария. 

Заради опасения от готвените протести БФС (със съдействието на СДВР) подаде сигнали до УЕФА, така се стигна до "затваряне" на мача. Протести имаше и те окървавиха София, а събитията разклатиха правителството, случаят стигна и до ресорната комисия в парламента.

Междувременно Борислав Михайлов е разследван от прокуратурата и КПКОНПИ за финансови злоупотреби, като това силно напомня на случая от есента на 2019 г., когато бившият вратар подаде оставка след расисткия скандал и влизането на ГДБОП и Икономическа полиция в БФС. Сега той също бе привикан в комисия в Народното събрание, където и депутати доста емоционално го призоваха да си тръгне.

А след станалото с расисткия скандал преди повече от 4 г., малко повече от години и половина по-късно Михайлов се върна, след което спечели свикан от съда конгрес на съюза. През годините неговото управление маневрира по всевъзможни начини, за да остане на власт, така днес не са изключени и изненади. Както и занапред - дори ако бъде насрочено ново събрание и бъдат депозирани оставки.

Очаквайте информация след 13 часа.