Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов бе привикан на разпит в Комисията за противодействие на корупцията.

"Имам много горям морал", каза той срещу буквално крещящите един през друг десетки журналисти. 

Престоят му в сградата на пл. "Св Неделя" продължи над 3 часа. Официално данни липсват, но вероятно формулировката ще е, че е давал "сведения", тъй като Комисията не призовава и не арестува.

На запитванията на Клуб Z не отговорха от комисията, а от прокуратурата само заявиха, че всичко, каквото има да се каже на този етап, е казано в официалното съобщение по-рано днес. Течала проверка и точка.

Привикванто стана буквално час, след като прокуратурата обяви пълно разследване - включително за последните няколко години на шефовете на футбола.

Разпитът е по разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, съобщава БНТ.

Михайлов не коментира по същество, но обяви, докато опитваше да си тръгне, че "няма никакво разследване".

Той каза че "има колективен орган", пред който ще каже какво ще предприеме, но другата седмица - явно имайки предвид Изпълнителния комитет на БФС. Засега оставка няма.

"Естествено, че чувствам вина, но за вчерашния мач не чувствам никаква вина", каза още залязлата футболна легенда.

"Ще ви кажа другата седмица. Имаме колективен орган, на който аз трябва да кажа какво ще направя. Така че не се притеснявайте. Всички неща, които интересуват обществото, ще станат достояние. Вие каквото пишете, каза още Михайлов и уточни. - Всичко, което интересува обществото - финансиране, разхождане на средства, абсолютно всичко."

За вчерашния мач не чувствам никаква вина, защото това е мач на УЕФА. И УЕФА решава къде и кога да се играе и дали да е с публика или без публика, така той отново прехвърли отговорността за затворния за публика мач към централата в Нион.

"Точно затова УЕФА каза да няма публика", рече той на въпрос за пролятата кръв.

От държавното обвинение обявиха по-рано, че са се самосезирали по публикации за "нарушения и/или престъпления" на ръководството и конкретно на президента на БФС. Разследването е възложено на Софийската градска прокуратура.

На брифинг на МВР по същото време единствено бе заявено, че столичната полиция няма общо със случая.