Александър Везенков изигра роля за паметен обрат на "Сакраменто Книгс" срещу "Голдън Стейт Уориърс" в мач от новия турнир In-Season в Националната баскетболна асоциация (НБА) - 124:123 (29:37, 26:35, 40:32, 29:19).

"Кралете" губеха с 24 точки, но в края триумфираха с победен кош на Малик Монк седем секунди преди края. И са на четвъртфинал в надпреварата, където ще срещнат "Ню Орлиънс Пеликанс". "Голдън Стейт" гонеше победа с 12 точки и повече, за да продължи. Всякаква друга развръзка устройваше "Сакраменто".

Везенков игра 15 минути - най-продължителното време, откакто е отвъд океана. И за първи път цяла четвърт - последната. Петорката, част от която бе той от края на третата част, осъществи обрата. Когато най-добрият ни баскетболист излезе на паркета, "воините" имаха преднина от 16 т.

Това бе мачът, в който Александър бе най-полезен на тима си, най-вече в защита - нещото, върху което постоянно акцентира треньорът Майк Браун за подобрение от страна на българина. Най-добрият играч на Евролигата за миналия сезон реализира 8 точки, направи 3 "борби", 2 "чадъра" и една асистенция.

Стрелбата му от игра бе 3 от 8 и 2 от 6 от тройката. Пропусна два изстрела за 3 т., което му попречи да запише и личен рекорд в точките.

Впечатляващо е, че и двата си "чадъра" Сашо постави на мегазвездата Стеф Къри. "Кралете" приложиха специална тактика срещу гарда и в решителни моменти той падна в няколко капана, което натежа.

Диарън Фокс бе най-резултатен за "Сакраменто" с 29 точки, 10 борби и 7 асистенции. Кевин Хъртър завърши с 21 точки, 9 овладени топки и 5 завършващи подавания, а героят в края на срещата Малик Монк също наниза 21, включително "тройка" малко преди решителния си кош.

Стеф Къри и Андрю Уигинс бяха най-резултатни за "Голдън Стейт" с по 29 т. и 10 борби. Клей Томпсън добави 20 т.